Стартира медия за добри новини

Телевизионните водещи и сами млади предприемачи, Евелина Павлова и Кирил Христовq с помощта на продуцентите Георги Руков и актьора Стефан А. Щерев, създават видеоплатформата CityZen, която стартира днес, 8 октомври. В нея показват вдъхновяващи истории на предприемачи, които не намират място в медийния шум. Първият епизод разказва за Дидо Пешев, ландшафтен архитект, който оставя кариерата зад гърба си, за да развива собствен бранд дрехи и музикална група.

До края на сезона CityZen ще покаже още истории на хора в България, които са тръгнали по пътя да преследват мечтите си. Това е и идеята на платформата - да представя добрите примери, които не намират място в медиите. Кирил и Евелина обмислят CityZen като продължение на проекта си в БНТ1 – Ние и градът, в който се срещат с млади и вдъхновяващи хора, но твърдо вярват, че аудиторията им вече не е пред телевизора, а се намира в интернет.

Двамата успяват да реализират проекта едва след като срещат актьора Стефан А.Щерев и продуцента Георги Руков, които самите са предприемачи и не устояват на изкушението да създадат медия за предприемчиви хора. “Искахме да създадем място, където всеки да вижда по колко вдъхновяващ начин може да се промени животът му, ако последва своите мечти. Снимаме изключителни хора и не се органичаваме с конкретни сфери, както напоследък е модерно да се говорим за дигитални стартъпи например. Ще показваме и такива, разбира се, но водещото в CityZen е самите проекти да са смислени, да променят средата и да вдъхновяват останалите, които още не смеят да тръгнат по този път", споделя Кирил Христов.

Епизодите на CityZen ще представят млади преприемачи, които не задължително са успели, а по-скоро се намират в средата на своето бизнес предприятие - “Не търсим непременно успели стартъпи, финансовото благополучие не е нашият фокус. Интересуват ни истинските истории - как започва всичко, какви са реалните трудности и как животът ти се се променя, благодарение на избора да се справиш сам, вместо да работиш на заплата.” - коментира смисъла на платформата CityZen един от нейните създатели, Евелина Павлова. Евелина Павлова е позната като радио водещ и мениджър, като телевизионен водещ (Биг Брадър, “Аз обичам България”), а отскоро е и майка за втори път.

Кирил Христов, по-известен като Kiro.bg, е блогър, водещ в няколко български медии и маркетолог, който стана популярен през 2013 г. като участник в конкурса за най-добра работа в света (Best job around the world); тогава кандидатурата му събра над 60 000 гласа и завърши на второ място сред хиляди кандидатури от цял свят. Георги Руков е предприемач във финансовия, енергийния и медийния сектор, a Стефан А. Щерев е актьор, продуцент (“Нощ на театрите”) и водещ (Нова тв, БНТ1).

Гледай първия епизод тук!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!