Технологиите поробват

Знаеш, че сме големи фенове на всяка възможна техника. Мъжът обича да се забавлява със своите джаджи и много често пренебрегва околния свят, докато се опита да достигне невъзможните капацитети на машинката. Това е причината да има хора, които се занимават с постоянния електронен тунинг. Колко пъти си изгарял стария процесор, защото си мислил, че може  да направи още една крачка? Всеки е правил грешки, но истината е, че не можеш да се бориш с големите фирми. Те не искат да създават добри уреди и представяме разнообразието от фактори, които го доказват!

Чупливост

Няма нещо по-кекаво от iPhone. Светът го обяви за най-добрия телефон, но едно непохватно захващане и машинката се е предала. Дисплеят на почти всеки телефон е раним и доста ахилесов, но iPhone водят на светлинни години в класацията. Живеем в 21-ви век, а още няма по-здрави дисплеи? Вярваш ли на това? 

Убийството

Старите коли можеха да се похвалят с невероятна издържливост и качество. Няма изгода за фирмата производител, когато създаде автомобил, който не влиза в близките 10 години за по-сериозна повреда. Единственият начин да бъдат спрени е да се убият всички видове поддръжка. Без повече резервни части, невероятно скъпи услуги в сервиза и т.н. Тъжно е, когато не можеш да оправиш старото Golf-че, защото нямат части за него. Всеки продукт вижда своя край след време.

Ограниченията

Мислиш ли, че няма перфектен компютър, който да може да заработи с достатъчно рам? Дали не е трудно на производителя да го накичи с всички възможни екстри, преди да излезе на пазара? Няма да има продължение на книгата, ако това се случи. Първият iPhone разполагаше с толкова малко екстри, че можеше спокойно да се мери с Nokia. Липсваха екстри като: 3G, MMS, Bluetooth и още много други. Apple пуснаха 3G и всички отидоха към магазина, за да разберат, че ще имат 2 mpx камера. Вече се изчерпват от идеи, но все пак поддържат илюзията.

Кратък живот

Почти всеки телефон е актуален до 1-2 години. След време ще бъде изгубен завинаги. Някои уреди са с изключително ограничен живот. Това са почти всички видове конзоли, които използват лазерна оптика вместо хард диск, всички по-стари телевизори, които избледняват и още много други. Всичко е направено, за да те кара да се връщаш за още. И дори ще ти харесва!

Износването

Почти всеки уред изгубва своя чар след време. Клавиатурите започват да тракат като стари пишещи машини. Появяват се драскотини по корпуса, започват да натрупват повече прах и просто не са това, което са били в деня, в който излизат от кашона. Нищо не помага, а новите продукти са още по-чупливи.

Жегата

Охлаждането е много важно за почти всеки продукт. Най-добрият начин да го предпазиш за по-дълго е да махнеш всички стандартни вентилатори по-старата машина, за да си сигурен, че ще се пребориш с високите температури. Спомни си сагата на Xbox 360, който влезе в черния списък на всеки нормален потребител. 

Несъвместимост

В офиса използваме Linux и Windows. Най-голямата и дразнеща болка е, че чичо Били пази всички тайни. Надяваш се, че ще се появи стабилна програма, която може да чете exe-та, но това зависи само от добрата воля на хората. Почти всички производители на софтуер измислят нови видове формати, за да можеш да бъдеш обвързан с техните програми. Добре, че има PirateBay. 

Мода

Сигурни сме, че нямаш нужда от нов телефон, защото старият върши същата работа. Зеланата и червената слушалка са еднакви за всички. Това, което искаш е продиктувано от егото. Нямаш нужда от iPhone 5, когато 4S и 4 вършат същата работа. Каква е разликата? Сигурно ще бъдем оборени в много отношения, но не смятаме, че животът ще свърши ако изчакаме една минута, докато се зареди интернет страницата, нали? Не робувай на тези приоритети!

Гаранцията

Това е нещото, до което не искаш да стигаш. Има една основна причина - никога не оставаш доволен от сервизната намеса. Да не говорим, че половината технологии са по-чупливи от стар български касетофон - винаги дъвчи касетата. Безкрайното забавяне и чакане те принуждава да закупиш друга техника или просто да изчакаш и да се ядосваш. Частите няма да се покриват от гаранцията, а по-евтините продукти просто ще са създадени, за да отидат в кофата за боклук. Винаги можеш да си купиш ново.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!