Технология на бъдещето навлезе в производството на водка у нас

Иновативната платинена филтрация за пречистване на водка вече се използва от известна наша марка. Нововъведението е ексклузивно не само за българския пазар, но и в световен план, защото световните марки, притежаващи тази технология за качество, се броят на пръсти.

Патентът на тази технология е руски и към момента най-съвременният и модерен начин за обработка и пречистване на водка. Различава се от определяната като най-добра досега сребърна филтрация с това, че в активните центрове на въглена вместо сребро е имплантирана платина, която е един от най-силните съществуващи катализатори.

Платината е бъдещето в производството на водка, коментират технолози, тя е един от най-силните катализатори в природата. Именно това води до многократно ускоряване на сложните физико-химични процеси, протичащи при контакта на активния въглен с високоалкохолната смес.

През платината преминава готовата напитка, като потокът, скоростта и времето за контакт се определя от сертифициран технологичен екип, който контролира всеки един процес, за да гарантира качеството на получената водка.

То се прецизира на базата професионално извършен дегустационен анализ и на химични анализи на компонентите, извършени в акредитирана лаборатория на производителя. Резултатът е изключително пречистена водка с първокласно качество.

Инвестицията в иновативния метод е значителна. Затова и може би само една българска марка е успяла да си позволи това изключително подобрение.

Flirt е водката, която добави към името си Platinum Filtered като гаранция за още по-високо качество. Тя е бранд, познат с лидерските си позиции на българската и световната търговска сцена и най-вече като най-търсеният продукт от младите.

Новата технология ще бъде представена първо у нас, а международните партньори на марката ще могат да опитат Flirt Platinum Filtered за първи път на ексклузивното й световно представяне в Кан, Франция, през октомври тази година, но ще имат възможността да я въведат на своите пазари през идната 2017 година.

Дотогава на световната сцена ще продължи да присъства Flirt Silver Filtered, с която технология марката се наложи в над 80 топ страни в последните 5 години.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
мечо пух
07 юни 2016 | 17:37

водката си е супер, на мен ми харесва

Мармот
07 юни 2016 | 17:33

и един мармот завиваше шоколада в станиол...