Този орел ще спаси уругвайската армия

Нито една страна няма да признае фактите, но издържането на армия е скъпо удоволствие. И след като Уругвай имат проблеми с изплащането на заплатите си, някой е решил да потърси решение на проблема в малко по-нетрадиционните методики. Ето защо уругвайските водолази се спуснали в дълбините на океана, за да извадят нещо доста ценно от потънал нацистки боен кораб. След близо 75 години пребиваване на морското дъно, експертите са успели да извадят огромната бронзова фигура на орел със свастика. Теглото на статуята е около 300-400 килограма и гордо е красяло бойния кораб, преди да бъде потопено завинаги.

Изваденият артефакт 11 години стои на съхранение от властите, но след като армията наистина има проблеми с изхранването, властите просто преценили да го пуснат на търг. Изваждането е дело на Алфредо Етчгари, който поискал своите 50% като хонорар за добре свършената си работа. Очакваната сума е между 12 и 14 милиона долара. Някои страни все пак изразиха негативно мнение, както и притеснение, че статуята може да се смята като почитане на нациския режим, ала и армията трябва да се храни, следователно орлето ще се продава. Междувременно в България се наддава за 5-лъчката, която дълго време се извисяваше над София, но купувачите предлагат само скромните 50 лева, защото смятат да я монтират до летящата чиния в Бузлуджа! 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!