Убийците с раздвоение на личността

Психичните отклонения са най-често използвани, за да може престъпник да се размине от затвора. Най-честите диагнози са шизофрения и раздвоение на личността. Второто често се използва, за да помогне за преодуляването на травми (най-често от детството). Някои законодателства приемат тази диагноза за легална защита, но някои продължават да твърдят, че поставянето на същата е изключително спорна! В следващите редове ще представим някои серийни убийци, които твърдят, че страдат от това заболяване. 

Били Милиган 

Той се озовава в съда през 1978-а година с няколко присъди за изнасилване, грабеж и отвличане. Неговият случай се озовава в центъра на прожекторите, след като адвокатите пледират за невменяемост. Според същите, Милиган страдал от фаталната диагноза и други две личности са извършили престъплението, но не и той. След като е обявен за луд, Били се озовава в лудница, където трябва да се лекува и след 4 месеца успява да избяга. Същият стои там до 1991-а година и умира от рак през 2014 година. Психолозите, провели прегледа, заявяват, че в пациента живеят повече от 24 личности, включително  югославски експерт по оръжия и 3-годишно момиченце. Историята е описана в книга "Умът на Били Милиган" и Леонардо Дикаприо държи правата и се смята, че ще участва в главната роля. Виждали сме го в "Призрачния остров". 


Хуанита Максуел

Нейните проблеми започват през 1979-а година, когато е осъдена за причинява на смърт на 73-годишна жена. Убийството се е случило на работното място на Хуанита - в хотел, където дамата е била камериерка. Убийцата отрича до последно, че не е посягала на Инес Кели. Виновна за убийството е посочена Уонда Уестън - друга личност. Хуанита е била свита, срамежлива и избягвала човешките контакти, докато Уонда е била другата крайност. При смяната на личностите, Уонда признава, че е убила Инес с нощна смяна. Започва сериозна терапия, която трябвало да даде резултат, но през 1988-а година, същата успява да обере две банки. При ареста се оказва, че има вече 7 личности в себе си. 

Били Джо Харис

През 2011 година е обявен за най-търсения престъпник в Тексас. Някои го наричат "Сумрачния изнасилвач". Издирваният напада възрастни жени в малките часове на нощта. Неговото ДНК съвпада и с редица обири в няколко други щата. Били също заявил, че няма нищо общо с тези престъпления, една от неговите личности е извършила всичко. Д-р Колин Рос направил проверки по темата и изявил сериозни съмнения относно раздвоението на личността, както и неговото актьорско майсторство. Един път дори е записан да казва на своята партньорка как е изиграл най-доброто представление в съда. Журито осъжда Били на доживотна присъда и всичко приключва максимално бързо. 


Дуейн Уилсън 

Неговият случай започва през 2005-а година, когато неговият племенник Парис се обажда и заявява, че е бил намушкан от чичо си. Пострадали били също братът, сестрата и майката в дома им в Ню Джърси. В последствие се оказва, че Парис е и единственият оцелял. Изслушването на Дуйен показва, че той разполага с 3 личности и една от тях е убиецът "Кико". И до края на разследването, задържаният продължава да твърди, че е невинен и убиецът е друг, но съдията отхвърля този аргумент и го изпраща в затвор за 40 години. 


Томас Хъски

Става известен като "Човекът от зоо парка" и прякорът му е поставен от проститутките. Томас работил в клетката на зоо парка и мнозина го разпознали от там. Със същият се озовава в съда и признава, че е убил четири жени и изнасилил и обрал още две. Полицията открива бижута на жертвите в Томас и започва делото. Още в първото си изявление, адвокатът заявява, че г-н Хъски няма нищо общо, а целият организатор на действията е "Кайл" една от личностите, които живеят в него. Журито не стигнало до решение по отношения на убийствата, но присъдата за изнасилвания донесла около 64 години в затвора. Иронично, но делото в съда се оценява на едно от най-скъпите в историята на щата Тенеси. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!