Учени изключиха жената от размножителния процес

Учени успешно успяха да отгледат яйцеклетки в лаборатория и с това да изключат жената изцяло от размножителния процес. Експериментът е официално направен, за да може най-накрая да се намери решение при бездетните двойки, които се опитват да имат деца. Учените са успели да вземат клетки и жената и след това да ги отгледат до размер за оплождане. Процесорът най-вероятно ще позволи и на жени с по-тежки заболявания да забременеят, без да изложат яйцеклетката на медикаменти и други заболявания. Предишният успешен експеримент на същите изследователи е изтеглянето на яйцеклетки от плъхове, отглеждането им до годен размер за оплождане и т.н.

Следващата стъпка от този експеримент е била именно извличането на подобни клетки от човек. Това е първото проучване в света, в което една яйцеклетка успява да стигне подобни размери в лабораторна среда. Следващата стъпка ще е обвързана с проверката на здравословното състояние. Професор Даниел Брайсън от университета в Манчестър заявява, че това най-накрая може да се смята за изключително постижение, което през последните 20 години се е смятало за напълно невъзможно. Има още много време, преди да се смята, че човек ще може да отгледа друг в лаборатория.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Пепе
10 февруари 2018 | 12:51

И как по-точно изключиха жената? Малоумно заглавие!