Учените успяха да направят прасетата малко по-чисти

Учените прекарват огромна част от времето си в разработването на по-здрави земеделски култури, лекарства и пестициди, които да не нарушават вкусовите качества и също така да помогнат на някои животни и риби дори да растат по-бързо. Мнозина промениха посоките на работа, но например сега има учени, които се стремят да направят тревата за кравите много по-вкусна, отколкото е била. Очевидно не е било трудно постижение и сега вече са се фокусирали върху прасетата. Проблем при прасетата е, че в повечето случаи нямат ензим, който да разгражда водорода и фосфора в тялото им. В повечето случаи точно това напуска тялото през изпражненията на животното, което пък е доста неприятно, освен миризливо за природата. С леки промени върху гените на животното, тези елементи могат да се усвояват много по-лесно.

Тунингът е насочен предимно в слюнката на животното, откъдето започва разграждането на храната и след като стигне до стомаха, преработката е далеч по-ефективна. Резултатът показва, че замърсяването на водата и почвата, около фермите, може бързо да промени изцяло качеството на отглеждането, както и да премахне онази невероятна воня, която всички помнят много добре. Друг страничен ефект е, че животните започват да растат по-сериозно, след като нямат загуби при усвояването на храната. Макар и точно това животно да не е отговорно за вредните газове, както можем да виним кравите и овцете, намаляването на замърсяването с нитро оксиди ще се усети значително. Все още не сме сигурни какви ще бъдат вкусовите качества на месото и какво отражение би могло да даде, но сигурно един ден и това ще стане ясно. Та ако се чудите, свинските изпражнения няма да вонят толкова. Радваме се, че науката поне се занимава с важни неща, не е като да няма болести като маларията, които трябва да се лекуват, нали? 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!