Учител не може да чете

Джош Коркоран е един от хората, които имат доста интересна история. Човекът е завършил цялото си образование, без да може да чете. Пичът притежава и висше образование, с което е успял да се пребори, без да е прочел и ред! 

Джош е 49 години и едва миналата година става ясно, че може да чете на нивото на второкласник. Коркоран има още 5 братя, които не правят живота много лесен. Човекът е имал трудности с ученето и често е седял в колонката на "слабите" ученици. Родителите са били заети и са работели доста, за да успеят да задоволят нуждите на всичките си деца. Учителите се опитвали да правят компромис, защото са знаели, че детето има проблеми с ученето и са му помагали с домашните. Трудностите си остават, защото човекът не можел да се справя със сложните думи от уроците. Въпреки това се оказва, че Джош завършва университет в Ел Пасо, Тексас.

Той влиза в университет със спортна стипендия и завършва бизнес администрация, където използва невероятни начини за преписване на цели теми, които дори не може да разбере. Неговата първа работа е учител в гимназия. Коркоран карал децата да пишат своите имена на чина и да ги повтарят всекидневно, докато не ги запомнил. Трудностите били големи, но преподавателят не се предава и преподава цели 17 години. После работи в бизнеса с недвижими имоти и тогава решава, че е време да се научи да чете. В последствие създава и фондация, в която да се учат и други възрастни хора, които да четат.

Забравихме да споменем, че Джош е писател (Б.р. Хвала на такЪви писатели!) и пише своята автобиография, която ще бъде бестселър в училищните среди, когато става въпрос за преписване!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!