Уникални животинки

Природата винаги ни е изумявала с разнообразието от откачени животинки, които може да съществуват. Все още не откриваме причина за тази огромна напаст - комара! Понякога се срещат и доста брутални същества, които да спечелят уважението ти. Ще ти представим част от тези, които заслужават уважение. Пием за тяхно здраве!

1. Речният плъх

Първо трябва да игнорираш невероятната воня, когато го видиш в зоопарка. Този симпатяга с оранжеви зъбки е невероятно готин и най-често се отглежда за козина и месо (в някои страни е деликатес). В други страни се създават ферми за тези другари. Плъховете си отмъщават доста жестоко и винаги имат една-единствена цел. Да унищожат реколтата. След урагана Айзък, хиляди от тези индивиди са изхвърлени на брега на река Мисисипи. Те са достатъчно разгневени и започват да унищожават всякаква растителност, до която се доберат. Щатът Луизиана дава награда на всеки, който елиминира този вредител. Всички знаем, че щом има награда за главата ти, значи си достоен за уважение!

2. Японският паякоподобен рак

Този морски обитател е един от най-вкусните деликатеси в рибния ресторант. Освен неговите размери и тегло от 18 килограма, този звяр е доста агресивен хищник. Неговото любимо ястие е човешкото месо. Внимавай, когато отиваш да плуваш в японските заливи. Не трябва да забравяме, че живее около 100 години и ще се радва да те види!

3. Колибри

Една от най-красивите и изящни птици, които никога не спират да пърхат с крилца. Този малък индивид размахва крилата си около 90 пъти в секунда и освен това остава винаги гладна, защото сърцето й бие 200 пъти по-бързо от човешкото. Добрата новина е, че никога няма да бъде дебела, но лошата е, че трябва да се храни постоянно, за да може да оцелее. Помисли си за нея, когато пропуснеш закуската!

4. Делфин

Не можеш да не го обичаш! Този бозайник е изключително добър и благороден обитател на солената вода. Делфините са изключителни същества, които многократно са спасявали хора и т.н. Ние им се възхищаваме за нещо друго. По подобие на някой от сухоземните си колеги, делфините правят секс за удоволствие. Дори си устройват оргии в свободното време. Ще ги уважаваме, защото някой от нас никога няма да участват в такова сексуално изживяване!

5. Австралийски уомбат

Мда, той е красив и много гальовен. Освен това разполага с най-бруталните ритници! Чък Норис може само да съжалява, че не разполага с такива. Въпреки малките си размери този  полузаспал приятел никога не отказва един добър бой. Въпреки нежната и невинна визия, тези животни са хищници. Те често биват преследвани от кучета динго и тасманийски дяволи. Гонитбата не е толкова дълга, защото тези дребосъци се крият в плитки дупки. Те позволяват на другия хищник да ги ухапе, защото цялото им тяло под козината е покрито с хрущяли, които не се пробиват със зъби. Жертвата не успява да нанесе големи поражения със зъбите си и не може да се освободи. Уомбатът през това време използва силните си задни крака, за да рита нападателя си до смърт! Този дребосък убива кучета динго и може да пробие човешки череп за няколко секунди.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
roshav
10 октомври 2012 | 16:48

Делфинът не е обитател само на солената вода.