Успех на олимпийския отбор

По принцип не сме особено спортни натури, ама това не можем да не го отбележим, въпреки че минаха вече два дни от събитието. На 2 юни Visa Европа и Българският олимпийски комитет (БОК) започнаха обща кампания, която има за цел да подкрепи спортистите от българския олимпийски отбор, които ще се състезават на Олимпийските игри в Лондон. Голям брой жители на София отправиха пожелания за успех към българските спортисти по време на първото от трите събития на кампанията.

Ако не знаеш, Visa е глобален спонсор на олимпийските игри от 1986 година и на параолимпийските игри от 2002 година. Компанията ще бъде ексклузивна платежна система на игрите и единствената платежна карта, която ще бъде приемана на всички съоръжения, свързани с олимпийските игри до 2020 година.

Инициативата е част от кампанията на Visa, свързана с олимпийските игри, която започна в средата на месец март в България. Тя има за цел да превърне страстта на феновете в позитивни пожелания, които ще вдъхновят българските спортисти, докато се подготвят и се състезават на игрите. На всяко от трите събития от кампанията гражданите на съответния град, активни и вече оттеглили се спортисти, участвали в олимпийски игри ще отправят своите пожелания за успех към българския олимпийски отбор и ще предизвикат останалите хора да направят същото.В събитието участваха олимпийски шампиони и медалисти, сред които председателят на Българския олимпийски комитет - Стефка Костадинова, Мария Гроздева и Таня Богомилова. Те откриха събитието и отправиха своите пожелания към състезателите, които ще ни представят на Летните олимпийски игри в Лондон. Кампанията „Пожелай успех на България“ ще продължи със сходни събития в градовете Пловдив (09 юни, площад Централен) и Варна (16 юни, на входа на Морската градина).

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова каза: „Игрите са световен празник на спорта. Но те съществуват не като самоцел, а с цел да промотират ценностите на олимпийските игри, особено сред младите хора. Всеки спортист, който e участвал на олимпийски игри, включително и тези, които никога не са печелили медал, могат да са модел за подражание за всички нас. Те ни вдъхновяват със своята отдаденост. Те ни захласват със своите способности. Ние им дължим нашата подкрепа и искаме да им пожелаем успех по време на игрите“.

Всеки може да подкрепи спортистите, като напише своите пожелания на специалните платна, изработени за кампанията. Когато тя завърши, пожеланията за успех и късмет, както на спортистите, така и на гражданите на трите града ще бъдат събрани и обединени. Избрана част от тях ще бъдат предадени на българския олимпийски отбор при неговото изпращане за Олимпийските игри в Лондон.Кампанията се организира от Visa като част от 26-ата годишнина на компанията като спонсор на олимпийските игри. Продуктите на Visa – кредитни, дебитни и предплатени карти – ще бъдат приемани от всички търговци и банкомати на спортните съоръжения на олимпиадата. Visa отговаря за създаването и управлението на цялата платежна инфраструктура, свързана с игрите.

До края на 2012 година ще има 30 милиона безконтактни карти във Великобритания. От момента, когато посетителите кацнат на летище Хийтроу в Лондон, те ще могат да използват своите безконтактни карти, за да плащат в таксита, търговски обекти и всички обекти свързани с олимпийските и параолимпийските игри. Безконтактни карти се издават и в България, и картодържателите могат да ги използват за плащане на ниски по стойност суми в постоянно увеличаващ се брой търговски обекти.

Красимира Райчева, мениджър на Visa Европа за България каза: „Феновете са привлечени на олимпийските игри от невероятните постижения на най-добрите спортисти в света, а от своя страна тези спортисти се вдъхновяват от подкрепата, която получават от феновете. Нашата съвместна кампания с Българския олимпийски комитет поставя феновете в центъра на преживяването и има за цел да обедини страната в позитивно движение, което да вдъхнови представянето на спортистите и да разпространи духа на олимпийските игри“.

Инициативата се проведе с любезното съдействие на Столична община, район „Триадица“ и заместник-кмет Силва Аврамова. По време на събитието спортни клубове и танцови ансамбли направиха кратки представления и пожелаха успех на българския олимпийски отбор. Сред участниците бяха спортен клуб по таекуондо – „ДЖИ ДО КУАН“ с президент Николай Главчев; клуб по художествена гимнастика „Левски-Триадица“ с ръководител Валентина Ганева; танцов състав „Алиса”; танцов клуб "Танцувай с мен" с ръководители Аделина Господинова и Антоанета Якимова; мажоретен състав и ансамбъл по народни танци на 129 детска градина „Приказен свят“ към танцов клуб „Танцувай с мен“; и клас по поп и джаз пеене с ръководител Аделина Колева към Народно читалище „Д-р Петър Берон 1926 г.“;

Кампанията ще продължи със събития в градовете Пловдив, които ще се проведат на 09 юни (площад Централен) и Варна на 16 юни (на входа на Морската градина).
На тези дати жителите на двата града ще имат възможност да отправят своите пожелания към българския олимпийски отбор и да срещат някой от техните любими спортисти. Всички събитията ще бъдат водени от популярните актьори и телевизионни водещи Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека.

Още по темата

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!