Вампирът от Дюселдорф е ходещ терор

"На този свят има родите - хора, на които им се раждат чудовища - вярвам в това.", са думите на Стайнбек, които многократно са се доказали през годините. Изберете си една страна и там ще откриете достатъчно чудовища. Петер Кюртен е именно такова същество, роден през далечната 1883-а година в Кьолн, детството му е много далече от приказките на Дисни. Той е най-голямото дете от 13, радва се на баща алкохолик със садистични тенденции, проявени върху цялата фамилия. И нека не забравяме, че цялото кралско войнство е живяло в едностаен апартамент. Помисли върху това, когато решиш да се оплакваш от своето семейство. Петер също така преоткрил сексуалните отношения между хората в най-ранна възраст, най-вероятно на 9 години, запознавайки се с един от съседите. 

На същата възраст, младежът успява да убие и двама свои приятели. Петер бута едното момче от лодката и то започва да се дави, докато второто момче скача да го спасява, ролята на младия убиец е да успее да удави и двамата, държейки ги под вода, докато останат безжизнени. Полицията смята това за инцидент и повече не разследва. И понеже никой не обръща внимание на 9-годишните деца с активна сексуалност, малкият откачалник започва да прави секс с всякакви животни и по време на един от половите актове, намушква животното - най-вероятно това би бил сценарий за "50 нюанса сиво" по-късно. И понеже свободното време било доста, героят дори разфасовал лебед, за да може да му изпие кръвта. През 1899-а година, бащата най-накрая влиза в затвора за 3 години, защото е обвинен за кръвосмешение с 13-годишната си дъщеря. През това време, младежът вече е замесен в редица престъпления и се озовава в затвора.

 Там очевидно му харесва и започва да нарушава правилата, за да може да остане максимално там или да си издейства максималната присъда. Първото официално убийство се случва през 1913 година. Мъжът се опитвал да обере кръчма в Кьолн и се натъква на 10-годишно момиченце, които спи в апартамента над кръчмата. Макар и детето никога да не е било заплаха, изродът я пробожда многократно и на следващия ден сяда в друга кръчма, за да може да слуша реакцията на хората. 2 месеца по-късно, Петер удушава и 17-годишно момиче. Много по-късно ще дойде и признанието, че е изпитал оргазъм. Може би армията би могла да се възползва от извратения му стил и талант, но Петер не иска да воюва, той иска да убива по-слабите. Бяга от армията, пропуска възможността да се бие на сцената на Първата Световна война и влиза в затвора за 6 години. Излиза на свобода през 1921-а година, жени се за бивша проститука, опитва се да живее нормален живот и за няколко години дори успява. Демоните обаче се връщат, когато посещава Дюселдорф и престъпленията започват отново. 

Жителите на Дюселдорф започват да се притесняват за собствения си живот, когато серия от кървави престъпления започне да се разкрива. Една от много му жертви е 17-годишната Гертруд Франкен, която е удушена и докато издъхва, Петер мастурбира и еякулира върху нея. Дни по-късно убива 9-годишната Роса Олигер, но за по-сигурно успява да я намушка в стомаха и слабините. И ако искате пример за лош късмет, запознайте се с 27-годишната Гетруд Шулте, която сметнала, че непознатият човек в заведението е привлекателен и иска да го види без дрехи. Последното, което чула след половия акт е "Умри кучко!" и след това започнали множеството прободни рани. Дюселдорф е град под обсада цели 9 месеца. Списъкът с малки деца продължава да расте.Последното убийство е на 7 ноември 1929-а година, когато намушква 5-годишната Гертруд Алберман с ножица. Експертите споделят, че последните рани са получени след смъртта и убиецът продължава да ги нанася. Изродът приключва своята кариера през май 1930-а година. Психарът поканил млада жена в своя дом и се надявал, че ще прави секс с нея, ала тя не била особено очарована от идеята. Тя отказала и двамата решили да се разходят в гората, където Петер я изнасилва. 

Вместо да я убие, той я пуска да си тръгне, а тя отива в полицията и разказва всичко. Единствената ѝ грешка е, че е дала грешен адрес. Там обаче се оказало, че има човек, който познава Петер и отвежда властите до неговия апартамент. И докато полицаите се надявали, че ще направят арест, Петер не бил вкъщи. Прибирайки се, той забелязал властите и решил да се предаде, но имал нещо специално на ум. Дори и след всички изнасилвания, извергът бил верен на жена си и бил готов да си признае, но само ако жена му го предаде, за да може да получи парите от наградата. 

Ето защо я потърсил и я накарал да го предаде, а той да направи самопризнание след това. В съда, той споделя това, което е преживял по този начин:

"Никога не съм изпитвал някакво безпокойство в душата си. Никога не мислех, че това, което правя е лошо или грешно, въпреки фактът, че целият свят би ме осъдил. Наказанието, което преживях в най-крехка възраст унищожи всичко човешко в мен. Затова не съм съжалявал, когато убивах." 

След тези думи, той е осъден на смърт и на 2 юли, 1931-а година е екзекутиран. Хуманността очевидно не е позната на Германия по онова време, защото има действаща гилотина. Лудостта обаче продължила, защото в последния момент, преди да застане под тежкото острие, той пита:

"Вярно ли е, че когато главата ми е отсечена, аз ще мога да чувам, поне за един момент, как кръвта ми блика от врата ми? Това ще бъде удоволствието, което ще сложи край на всички останали удоволствия!"

Не сме сигурни как е стигнала до там, но главата на убиеца се намира в Уисконсин Дел и може да бъде видяна в "Ripley`s Believe it or not". 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
06 ноември 2017 | 18:16

И защо трябваше да четем ТОВА?!?!