Веганите трябва да се отрекат от насилието, за да бъдат истински вегани

Ако сте почитатели на веган движението и често се борите с козите за много по-апетните зелени храсти, тогава сме длъжни да обърнем внимание на веган философята. Един от големите проблеми на хората с особен афинитет към Капитан Планета може да останат доста разочаровани, когато осъзнаят, че новата им хранителна религия не позволява абсолютно никакви удоволствия, когато става въпрос за парче месо - сексът също влиза в това число, което означава, че освен с размножаване чрез деление, хвърляне на семена и снасяне на яйца, веганът няма никакви други шансове. Още един особен проблем може да засегне етическата теория, която в този случай забранява насилието над всяко живо същество.

В моменти на отчаяние, мнозина започват да мечтаят за веган тъща, която може да бъде респектирана само с голям шпеков салам. И ако вярваме на точното научно определение, дошло в историята още през далечната 1944-а година от Доналд Уотсън (той ни дава думата веган, както и движението), веганите нямат правото да убиват друго живо същество. Философията на хората, заради които милиони зайци умират от глад, вярват, че нито едно живо същество не трябва да се експлоатира, тормози или използва за храна, а това включва дори и насекомите, а сред тях са комарите. Това означава, че един веган спира да бъде веган, когато убие комар за удоволствие или защита, все пак и комарите имат душа, нали Донев? Все пак американската здравна асоциация вече го е установила, комарите изпитват болка, особено след жесток удар със силата на поне 100 тона върху крехкото им тяло, което буквално ги превръща във ваденка. Не трябва да забравяме, че Доналд също така отрича насилието и над хора, следователно веганът може да се разглежда като свещена сила, която умира от глад, но все пак вирее в мир с всички!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!