Винени остатъци

Дори боклуците (добре, де - вторичните продукти) при произвеждане на червено вино могат да бъдат използвани. За всеобщо щастие две германски и една испанска компании са създали технология, с която превръщат в прах полезните от тия продукти.

 

Виненият прах Pro vino може да се използва за различни продукти за ядене и пиене, от айряни, сладолед и шоколади, сладкиши и торти до кремове против бръчки и маски за лице, съобщи сайтът Ню лончис.

 

Германските компании Spectral Service и Technologie-Transfer-Zentrum заработили съвместно в рамките на европейския проект EUREKA.

 

Учените изобретили по-щадящ метод за сушене и потърсили най-вкусните комбинации в храните и напитките.

 

В резултат в праха максимално се запазват естествените протеини, витамини B, минерали и полифеноли от червеното вино, за които е известно, че пазят от сърдечносъдови заболявания, възпаления и тромбози.

 

Испанската компания за естествени козметични средства Alfaverde Productos Naturales пък включила праха от червено вино в кремове, които са полезни за кожата и предпазват от бръчки.

 

На нас това ни звучи малко тъпо, 'щото досега си имахме извинение да поркаме винце, а сега сигурно ще ни навиват да се мажем с гейски кремчета като заместител.

Още по темата

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!