Защо кучето е толкова полезно за човека

Едва ли има мъж, който да не познава лоялността на кучето и неговата преданост. След като някои учени доказаха, че дори ние харесваме повече кучетата дори и от хората, изследователи от Швеция са решили да проверят защо наистина има хора, които предпочитат кучето като по-добра компания пред хората. Тяхното проучване е наблюдавало повече от 3.4 милиона души на възраст между 40 и 80 години. Хората с кучета са показали 23% редуциране на риска от сърдечно съдови проблеми, както и 20% по-ниска смъртност от всички обичайни заболявания. Предишни проучвания доказваха, че кучето може да намали социалната изолация и също така да се бори с депресията. След като собствениците на кучета показват много интересна тенденция в медицински план, шведите са решили да проверят какво наистина се случва. И при по-висок стрес, тези хора имат нормално кръвно налягане, което не се повишава толкова рязко, радват се на по-сериозна физическа активност и освен това са с ниски нива на холестерол.

До 2013 година има само допускания, но след днес вече има официални данни. Още повече, Американската асоциация за борба със сърдечно съдови проблеми е установила, че генерално здравите и физически здрави хора са именно тези, които купуват животно с нужда от всекидневна разходка. Една от най-големите заслуги на животното е, че то постоянно има нужда от разходки, което налага и дълго време извън дома в движение. Кучетата придават и смисъл, освен това изискват занимания и с други хора. Кучкарите винаги показват особена отговорност към животните си и често не намират граници при комуникацията, защото вече имат точни и обосновани интереси. Учените все пак казват, че най-доброто куче за борба със здравословните проблеми са ретрийвърите или пойнтърите. Швеция е една от най-малкото страни, които притежават домашни любимци за разходка, а също така са и някои от 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!