Защо питбулите имат толкова негативно реноме

Питбулите винаги са имали доста лоша репутация, но в последно време се оказва, че зад всичко това стои доста негативната история на животните, които сякаш пазят своето реноме, защото все по-често се появяват хора, които са били нахапани от тази порода. И докато всички продължават да вярват, че животното се ражда агресивно, искаме да напомним за онзи филм с Джет Ли, който носеше гръмкото име "Дани кучето". Ето някои много важни факти, които не знаете за толкова "кръвожaдните" животни.

1. Създадени в Англия

Питбулите са кръстоска между булдог и бял английски териер. Целта на тази кръстоска е била обвързана с бойно реноме, а кучетата скоро се превръщали в истински гладиатори, борейки се за развлечението на публиката, която обожавала зрелища като няколко кучета срещу мечка или бик. Подобни изяви датират в Англия от 12-13 век, но след като били забранени през 18 век. Организаторите решили, че винаги могат да обърнат кучетата едно срещу друго, което също било забранено, но пък печелившо занимание.

2. Лошата слава

След като били създадени за убиване, тези кучета бързо започнали да изграждат реномето си на жестоки и опасни животни. По тази причина са забранени в някои щати на Америка, както и в някои страни във Великобритания. Нова Зеландия също не е почитател на питбулите. 

3. Някога са били основен избор за семейно куче в САЩ

Въпреки всички негативи, тези животни са се доказвали отдавна като лоялни кучета, които обичат толкова деца, че са готови да умрат за тях, както и да убиват, но се стремим да кажем някоя добра дума. Вижте един стар американски филм за доказателство, преди да се появи Бетовен и да развали всичко! 

4. Това е любимата порода кучета на Snoop Dog

Рапърът ги обожава и е живял с цели 20 питбула, докато бил в Калифорния. 

5. Положителната страна

София Гаманд се опитала да покаже, че тези животни не служат само за бой и са достатъчно красиви и миловидни, за да не се налага на човек да се страхува от тях.

По тази причина можете да видите доста смешни и забавни снимки с питбули. Трудно ни е да повярваме, че тези животни биха могли да бъдат кръвожадни, докато не се сетим, че имат доста малоумни собственици, които целят точно това, когато ги купуват.

6. Американската армия ги използвала като символ

През Първата Световна война се оказало, че американците се изобразявали с питбул, а самият слоган показвал, че те са неутрални, но не се страхуват от никого. Изборът на куче не бил случаен, защото пропагандата искала да покаже, че това животно е лоялно, смело и отдадено. 

7. Могат да бъдат перфектните кучета

Зад всяко агресивно куче стои неговия собственик, но все по-рядко има хора, които се замислят върху това. Животните може да имат лоша слава, но се оказва, че с добра тренировка, достатъчно занимание и социализация, кучето се превръща в изключителен приятел. Можете да срещнете хора, които разхождат най-симпатичните социални животни, както и такива, които се стремят да ви убият с поглед и кроят планове за прекъсването на сънната ви артерия. Всичко зависи от собственика, който първи трябва да бъде обвиняван за възпитанието на кучето си. Питбулите никога не са били единствените черни кучета в списъка, защото през 18-ти век се оказва, че хрътката е била по-зловещото куче. Всеки специалист би казал, че зле възпитаното и малтретирано животно може да бъде агресивно, а породата дори не е от значение. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g
14 юли 2015 | 21:29

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 14(ОБНОВЕН СПИСЪК) НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ С НАД 60 000 ПОСЕЩЕНИЯ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ----------------------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g

14 юли 2015 | 17:24

снууп дог също не е любимата ми порода...