Защо трябва да подбираш приятелите внимателно

С напредването на възрастта човек лесно може да изгуби връзка със стари приятели и трудно да създава нови. Дигиталната ера усложни още повече този процес, променяйки начина, по който приятелите си общуват. След като телефонните разговори бяха заменени от текстови съобщения, а социалните медии заместиха необходимостта от пряко общуване, събиранията с приятели стават по-малко и не толкова чести, пише във Forbes Ейми Морин, психотерапевт и автор на книгата „13 неща, които умствено стабилните хора правят“. Има все повече доказателства обаче, че истинските приятелства са много важни за личния и професионалния живот на човек. Дори и вече да е възрастен, приятелите могат да имат голямо влияние върху това как човек се чувства, мисли и как се държи. Вижте пет причини, поради които да поддържате добри приятелства: 

1. Приятелите със силна воля може да помогнат да засилите самоконтрола си. 

Ако изпитвате затруднения да устоявате на изкушенията, обграждането с хора, които притежават високо ниво на самодисциплина, може да е от полза. Проучване от 2013 г., публикувано в Psychological Science сочи, че когато на хората не им достига самоконтрол, те често търсят самодисциплинирани хора, за да калят волята си. Тъй като самоконтролът е от основно значение за постигането на дългосрочните цели, сприятеляването с хора със силна воля може да е тайната към успеха. Независимо дали сте изкушени да пропуснете тренировката във фитнеса или пък обмисляте да похарчите повече пари, отколкото трябва този месец, приятел с високо ниво на самоконтрол може да ви мотивира да поддържате здравословни навици. 

2. Ако човек има по-малко приятели, това увеличава вероятността да предприема финансови рискове. 

Когато на хората им липсват подходящи социални контакти, вероятността е по-голяма да предприемат големи рискове с парите, според проучване от юни 2013 г. Авторите на проучването са открили, че това важи най-вече за хора, които се чувстват самотни или отхвърлени. Независимо дали човек преминава през период след скорошна раздяла, проблеми със семейството или провалено бизнес начинание, трябва да внимава за това как емоциите влияят на разходите му. Когато човек се чувства некомфортно, това може определено да увеличи шансовете да върши повече безразсъдни неща от обикновено, което пък може да не е много добре за финансовото му бъдеще.

Виж останалите тук!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари
20 октомври 2014 | 13:24

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 17 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА ЧРЕЗ СТРАНИЦАТА С НАД 23 000 ПОСЕЩЕНИЯ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g