Затворниците в Белгия разполагат с интернет и имат достъп до порно

Ако едно общество иска да се бори с престъпността, то трябва да се насочи първо към затворите. Институцията, която е създадена да превъзпитава, отдавна е приело образа на един от 9-те кръга на ада. Скандинавците отдавна са осъзнали, че ако искат страната им да се промени и да имат здраво общество, не трябва да бъдат жестоки към грешните. Ето защо затворникът има достатъчно права, а надзирателите не разполагат с оръжие и трябва да се справят с голи ръце и добри думи срещу гостите на тази институция. Белгийците също използват подобна технология и едно от новите им подобрения е свързано с предлагането на достъп до интернет, правото да се свалят всякакви филми, включително и порно и всичко това може да се случи благодарение на факта, че всички разполагат с компютри в стаята. Разбира се, не всички сайтове са достъпни, Facebook например е заключен, но образователни сайтове, както и някои други развлекателни са възможни. Затворниците получават USB ключове за логване и всеки има индивидуален. Разрешено е слушането на музика, чат с останалите затворници, поръчване на книги, да поръчват храна от закусвалнята и още много други екстри. Разбира се, мнозина не са съгласни затворниците да гледат порно или да играят игри, все пак това трябва да е затвор, а не хотел, ала директорът е на друго мнение. 

"Смятам, че затворниците трябва да получават хуманно отношение и определени блага. Не трябва да лишаваме никого, заради престъпленията, които е извършил. Не можем да спрем изнасилвача от това да гледа порно или убиецът да гледа филми с насилие. Ще бъде доста плоско от наша страна да направим точно това. Тези хора са част от нашето общество, а нека не забравяме, че всички гледаме телевизия с убийства и секс, дори и да не одобрявате ефирните програми, не можете да ги промените. Време е да променим обществото, както и затворите.", заяви г-н Адриансен, директорът на затвора.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!