Животът след 57 000 изтъркани лотарийни билета

Искате да спечелите милионите от лотарията. Да забравите за всички проблеми и просто смело да тръгнете към Бали или други по-екзотични локация. И по телевизията всичко това изглежда толкова реално, че няма как да не се случи и на Вас, нали? Запознайте се с Артър Рейн, той е започнал да търка билети през 1989-а гоина, когато с баща му държат малко магазинче. Определя се като лотогист и колекционира всяко едно билетче, което някога е успял да изтърка, надявайки се на успеха. Чудите се колко са минали през ръцете му? Скромната сума от 57 000. 

За разлика от всички останали маниаци обаче, Артър колекционира билетите и не винаги всичко е за парите. В края на 89-а година започнал да запазва по един нов билет, макар и да не печели, с което разширил сериозно своята колекция. Много често дори взимал билетите на клиенти, които вече са получили печалбата си и лишават картона от всякаква стойност. 

Оказва се, че това хоби не е самостоятелно и има специално глобално общество за колекционирането на билети. Някои дори разменят билети и покриват доста сериозни разстояния за по-добрата сделка. Артър може да се похвали като колекционерът, притежаващ всеки един билет, пуснат някога в Ню Джърси. И макар повечето да нямат особена печалба, билет на Хърбърт Хувър може да струва около 500 долара. Може ние да сме луди или просто да не разбираме, но един картон без никаква стойност никога не би могъл да струва 500 долара, поне не и в нашата вселена. 

И пожене мнозина се чудят колко най-много е спечелил с повече от 57 000 билета, отговорът ще Ви изненада. Артър не е милионер и максималното, което някога е прибирал са скромните 1000 долара. Самият той признава, че през същата е изтрил много повече и това е максималната му печалба. И той, както и много други хора, предимно семейството му, отказват да разсъждават по този начин и вярват, че всичко това е просто едно хоби. 

Самият Артър признава, че играе с билетите, защото поне така пази спомена жив за него и баща му, в малкото магазинче, където са продавали същите билети. И макар мнозина да не откриват особен смисъл, колекционерът е щастлив, че поне не му се сърдят за странното хоби. 

Все пак помислете за 57 000 билета. Не са 100, не са и 1000. А и толкова ли да няма късмет, че никога да не успява да купи правилния билет. Пишем тези редове за всеки един от Вас, който смята, че последната заплата ще бъде натъпкана в билети и след това ще отлети за Марс. Това няма да се случи, по-възможно е да направите нещо ново и да повишите стандарта си на живот, отколкото нещо друго. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!