Знаеш ли, че...

Китайската Нова година води до най-голямото придвижване на хора в света – около 2 милиарда хора пътуват, за да бъдат заедно със семействата си.

 

Всяка секунда по света има 45 000 000 пияни хора.

 

Обувките на висок ток са създадени в началото на 16-ти век за кавалеристите, които постоянно се изхлузвали от стремената. Много бързо обаче те станали модерни във френския двор, както за мъжете, така и за жените.

 

 

 

53% от жените ще си зарежат гаджето, ако не получат нищо за Св. Валентин (Трифон зарезан але, але).


Встъпването на Андрю Джонсън като вицепрезидент на Линкълн през 1865 г. е било малко усложнено, тъй като той бил мъртво пиян и не могъл да си каже клетвата. Оправданието: използвал уискито като болкоуспокояващо срещу коремен тиф.

 

Децата се смеят по 400 пъти на ден. Възрастните по 15.


Касу Мардзу е сирене от Сардиния (по принцип е забранено, но още може да се намери тук-там), което съдържа живи личинки. Трябва да се яде с ръка на очите, защото малките гадинки често скачат към тях.

 

70% от бедните хора по света са жени.

 

Уелското селце Лленфеърплулгуинджългогричуирндроубвллллентисилиогоугоугоуч (Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch) получило рекордно дългото си име през 19-ти век като опит да привлече туристи. Истинското му име е доста по-лесно за произнасяне Лленфеър Плулгуинджъл (Llanfair Pwllgwyngyll).


45% от американците не знаят, че слънцето е звезда.

 

 

 

Във филма Уили Уанка сцената, където катерички хвърлят лешници на поточната лента, животните са истински. За целта няколко седмици са тренирани 40 опашатковци.

 

Племенникът на Адолф Хитлер емигрира в САЩ през 1939 г. и отива на война срещу вуйчо си.

 

Всеки ден човешкият мозък генерира повече електрически импулси от всички телефонни жици на света.


Още по темата

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!