Знаети ли колко са банковите карти у нас?

Имате ли банкова карта? Дебитна или кредитна е тя? А знаете ли колко са общо картите, издадени в България? Данни на централната ни банка сочат, че българите притежават 7.33 млн. карти, най-много от които са Visa Electron (2.94 млн. броя) и Maestro (2.6 млн. броя). 

На една кредитна карта пък се падат по близо 7 дебитни, сочи още статистиката на БНБ. Данни на българската компания Skim Prot, разработила единствения по рода си в света стикер, предпазващ дебитните и кредитните карти от копиране и източване, сочат, че обемът на трансакциите за 2013 г. надхвърля 20 млрд. лв. 

Прогнозните данни за 2014 и 2015 г. пък сочат, че обемите ще продължат да нарастват с по близо 1.5 млрд. лв. годишно. Така например през 2018 г. общият обем на трансакциите в страната ни ще достигне рекордните 27 млрд. лв. 

На фона на растящото ползване на банкови карти в страна, скимингът се превръща във все по-голям проблем, както у нас, така и в чужбина. Загубите у нас само за миналата 2013 г. се разняват на 8 млн. лв., а за 2012 г. - на 7.7 млн. лв., сочат още данни на Skim Prot.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари
14 октомври 2014 | 18:17

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 17 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА ЧРЕЗ СТРАНИЦАТА С НАД 23 000 ПОСЕЩЕНИЯ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g