11 реплики, които не са характерни за умните хора

Има някои неща, които умните хора избягват да казват, особено по време на работа. Тези фрази носят специално послание и развалят имиджа на човек. Изричайки ги, човек започва да изглежда некомпетентен и неуверен. Тези фрази са натоварени с негативни последици и биха могли да подкопаят кариерата на всеки, който ги използва. Ето ги и тях:

"Не е честно! Животът не е справедлив." 

Казвайки това се предполага, че вие мислите, че животът е трябвало да бъде по-справедлив към вас, което звучи незряло и наивно. 

„Това е начинът, по който трябва да се правят нещата!" 

В днешно време човек трябва да бъде гъвкав, иначе няма да е в крак със събитията. Ако използвате подобна реплика, вие ще изглеждате мързелив и твърдоглав и шефът ви няма да е доволен. 

„Няма проблем." 

Когато някой иска да ви благодари за някаква услуга, която сте му направили и вие му кажете, че няма проблем, вие намеквате, че всъщност има проблем. Това кара хората да се чувстват зле. По-добре кажете нещо като: „Беше удоволствие за мен."

Виж останалите тук!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!