15 урока по щастие от професионалиста

След като светът не е особено дружелюбно място и ние винаги сме изправени пред световните конспирации, негативизма и много други не толкова приятни елементи от живота. И след като още не е петък, усещаме надигащата се вълна негативизъм. Добрата новина е, че можете да бъдете спокойни, защото Анди Коуп е на линия, а той е експерт по щастието (очевидно има и такива) и автор на книга, в която обяснява как да намерим същото. Ето някои от уроците на Джак, с които може да погледнете света малко по-различно.


1. Понеделниците са лоши, а петъците са добри? Наистина ли? Средният живот е около 4000 седмици, което означава, че една 1/7 от тях са понеделници. Преобърнете мисленето си, петъците може да бъдат лоши, защото индикират края на още една седмица, докато понеделник може да бъде разглеждан като ново начало или шанс за преобръщането на живота ви. 

2. Никога не спирай да си купуваш нови боксерки, удоволствието от носенето им е чиста форма на удоволствие, а и така ще се чувствате малко по-специални!

3. По-често прегръщайте! За 2.1 секунди е гарантирано, че ще отделите сериозно количество ендорфин, а той е необходим. 

4. Усмихвай се на хората, които се доближат на разстояние до 5 метра и те погледнат в очите, кажи "Здравей" на тези, които направят същото на 2-3 метра. 

5. Опитай се да говориш с добро за всички, все някога ще стигне до правилните хора и те ще го оценят. 

6. Напиши лист с поне 10 неща, които наистина оценяваш, но често ги взимаш за даденост. В нашият случай ще са "1. Уиски, 2. Уиски, 3. Уиски..." и други. 

7. Оценявай факта, че можеш да станеш от леглото, защото много не могат! 

8. Напиши си лист с 10-те най-добри и щастливи моменти, за да си спомниш, че понякога изживяването е много по-силно от една придобивка. Така ще се мотивираш да преследваш точно това! 

9. Не спирай да се усмихваш, все пак мозъкът е отговорен за депресията и ако му покажеш, че си добре, той със сигурност ще бъде партньор в тази заблуда.

10. Спри да "оцеляваш" всяка една седмица, опитай се да я направиш перфектна, за да може да ти е жал, когато свърши и с нетърпение да чакаш следващата. Всички сме на работа, но само ти можеш да избираш дали да си нацупен. 

11. Не забравяй, че 10 процента от щастието е закодирано в събитията, които се случват около теб, докато останалите 90 са заложени в твоите реакции за тях. 

12. Ако се наложи да направиш крачката назад, класифицирай проблема от 1 до 10 (най-високата оценка е "смърт"). Ако положението е "смърт" отстъпи, всичко останало трябва да пребориш. 

13. Опитай се да прекарваш повече време с приятелите от плът и кръв, електронните винаги ще бъдат в телефона. 

14. Практикува 4-минутното правило - влагай най-доброто от себе си в първите 4 минути от работната среща, пристигането в офиса, прибирането у дома. Зарази останалите с позитивното си излъчване и денят може да е по-различен. 

15. Интересувай се от останалите хора, задавай въпроси, вълнувай се от техните истории. Колкото и странно да е, когато правиш това, хората ще те смятат за по-интересен и вълнуващ човек! 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
18 май 2017 | 17:26

Браво! Принтирайте си го на голям плакат и си го закачете в редакцията! Да го виждате всеки понеделник, когато започнете да се вайкате, че сте на работа. И всеки петък, когато се радвате, без да ви е "жал, че седмицата е свършила".И може би да започнете да говорите с добро за всички, които не са с пенис. И да изслушвате момчетата, а не да им набивате колко сте умни вие! Защото наистина имате добро чувство за хумор, интересен стил и ако прибавите и малко любов към другите, ще сте по-добри. Ако това е целта ви.