5-ма задължителни приятеля за всеки истински мъж

Научно доказано е, че всеки един мъж има нужда от поне две излизания на седмица с приятели, за да бъде щастлив.  Разкритието на Харвард със сигурност не е зарадвало женското съсловие, което вече трябва да признае своята недостатъчност в една връзка. Мъжкото приятелство, както и солидарност, са съществуващ феномен, изградил човешките отношения от зората на цивилизацията. Не вярвай на жените, които ще кажат, че имат истински приятелки, те дружат със себеподобни, за да търсят евентуални ползи. И след като знаем, че мъжкото приятелство може да бъде по-ценно от злато, показваме поне 5-ма души, които винаги трябва да бъдат около теб. Героите понякога не носят пелерини, но винаги идват с домашна ракия. Запознай се с най-важните в приятелския кръг:


1. Менторът

Всеки мъж има нужда от човек с повече опит и мъдрост, която да сподели в конкретна ситуация. В началото се насочваме за мъдрост към родителското тяло, но на финала винаги откриваме достатъчно интелигентни хора, които да посочат правилната посока или поне са запознати с промоцията на всички барове. Колкото и да се опитваш да споделяш с жената, тя няма да може да ти даде това, което приятел би могъл да предложи - съвет, голямо уиски и своята лопата за закопаването на нещастника. Има житейски проблеми, които само мъж може да разбере и реши. Менторът не е просто човекът, който насочва, но и който критикува. И той критикува, защото знае, че си способен на по-добро и можеш още много. Това е красотата на мъжките отношения, можем лесно да разделим приятелите и враговете, не спираме да се подкрепяме и генерално даваме всичко от себе си, за да можем да се обградим от по-добрите. Ето защо и този човек понякога може да не е най-желаната компания, но след всяка среща с него ставаш все по-различен и по-различен. Всеки има нужда от един такъв, не се лишавай от своя. 

2. Уингменът

Човекът, който никога не те оставя да скучаеш в петък вечер, помага за откриването на следващата половинка и като цяло избягва да те кок-блоква. Това е човекът, който не спира да ти дава увереност, когато се съмняваш в себе си. Той е първата вълна, която обира стреса и след това те пуска в много по-добра среда за действие. Той е факторът, който привлича останалите около себе си, но също така оставя светлината на прожекторите върху теб. Освен това е първият, който идва с бутилка, когато разбере, че последната прелест е напуснала замъка, той организира купоните, намира занимание и не позволява да заореш в дъното, когато самолетът започне да пада. Той няма да те предаде заради друга жена, винаги е готов за шантавите идеи и отборни алкохолни дисциплини. Обичаш го, защото е забавен, не може да погледне на нищо сериозно и в ДНК-то му е заложено всичкото забавление на света. И истината е, че не можеш без него. 

3. Сръчният

Това е човекът, който знае теорията и практиката на всичко. Познава законите на физикита, механиката, електрониката и 42. Това е човекът, който не позволява да живееш като пещерняк, с радост помага за семейните промени и като цяло няма нещо, което да не може да направи. Сръчко е винаги до теб, когато тръгнеш да купуваш нова кола и освен това е достатъчно устат, за да намали цената, да намери правилната машина и да ти помогне със сервизирането. Във вените му живее логиката на науката и той не може да се откаже от нея, но освен това е готов да те научи, да предаде всичко, което той самият знае, за да не се налага да го викаш всеки път, когато бойлерът се прецака или колата не иска да запали. За всичко това е редно да покажеш огромната доза уважение. Помощта трябва да се оценява, а нищо не казва "Благодаря" по-добре от студени бири и бургери. 

4. Здравенякът

Освен, че стои до теб като охрана и присъствено те лишава от всякакви други агресори в бара, той е и човекът, който вижда поне 15 начина да те подобри. В свободното си време тренира като животно, тича маратони без дори да се изпоти и винаги иска да те превърне в леката версия на гладиатор. Поради желанието за физическа активност, шансовете да се събудиш с шкембе намаляват драстично. Той винаги иска да разцъкате един футбол, да прекарате известно време във фитнеса или просто да намерите спортно хоби, което би могло да те развие още повече. Подаръците от него често ще са фитнес карти или уреди за упражнения, но всичко винаги е с добра цел. 

5. Колегата

След като ще прекараш доста часове в офиса и ще се нагледаш на всякакви индианци, задължително трябва да имаш колега, който споделя твоите виждания. В противен случай ще вземеш пушката и до 5 години ще си избил всички. Колегата е дозата свеж бриз в сивата работна обстановка, той няма нищо против да пие едно с теб в работно време, да хапе началството заедно с теб и практически да вижда твоя мироглед като свой. Колегата е човекът, който разбира твоите задължения и знае в кои моменти да дойде с чашката или да те извика на покрива за "съвещание". Понякога просто трябва да има и такива маскирани герои, които да ти напомнят, че всичкият този стрес за работа е просто ненужен. Без добрият колега, животът заприличва на работа във фабрика за тестване на вибратори - чиста болка в задника. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!