5 причини да бъдете високи

Високият мъж живее в сериозно изпитание и постоянно трябва да се съобразява с изпитанията на градския транспорт, киното, колата и всяко друго място, на което човек може да седне. Високите получават повече удари по главата от случайни предмети, ниски рамки на врати, клони и всякакви други материали. Положителни страни също има - никога не сме имали нужда от стълба, за да взимаме всичко от високия рафт и това започна някъде от 4-ти клас. Оказва се, че има още много причини, поради които трябва да се радвате, че сте успели да пораснете повече от останалите. Ето някои качества, които учените разкриват като положителни. 

 

Високите хора печелят повече пари

Според списание Fortune 500, повече от половината изпълнителни директори и собственици на някой от най-скъпите компании са известни с факта, че са със средна височина над 180 сантиметра. Изследване на списание "Журнал на човешкия капитал" показва, че ако сте с 25 до 75% по-висок от останалите в компанията и се намирате в цивилизацията на запад, със сигурност ще взимате и по-висока заплата с 9% до 15%. Същите смятат, че за 30 години, високият мъж изгражда много сериозна кариера и успява да изключи парите като фактор. Предполагаме, че в такива случаи можем да споменем Слави Трифонов като фактор, все пак е доказателство, че такива чудеса стават и на изток от рая. Високите жени не могат да се похвалят със същото. 

Високите мъже са много по-атрактивни за жените

Скорошно изследване показваше, че високите мъже често се насочват към по-ниски жени, докато миньоните винаги се оглеждат за титаните. За съжаление се оказа, че това твърдение не е вярно, след като учените от университета в Райс и Северен Тексас доказаха, че мъжът изобщо не се вълнува от височината на партньорката си - само жените се вълнуват. В сайтовете за интернет запознанства се оказва, че само 13% от мъжете са търсели жена с конкретна височина, докато 55% от жените имали точни изисквания за партньора - трябва да бъде по-висок от нея. 

Високите мъже имат по-сериозен авторитет

Предполагаме, че високото заплащане и женското внимание не са достатъчно, но и авторитетът е за тях. Изследване на еволюционния психолог Герт Стулп от Холандия доказва, че високите мъже имат много повече авторитет сред аудиторията. До това заключение е стигнал, след като наблюдавал високите рефери във френските и германските първенства, както и световното първенство през 2010 година. След анализирането на събраната информация станало ясно, че високите рефери можели да запазят контрол в играта и да доминират над играчите. Средно статистически се оказва, че главният съдия е по-висок от своите асистенти. 

Високите хора имат по-добро сърце

Изследването е направено на базата на физиологията, а не на емоцията. Университета в Лестър установили, че всеки скок на височина от 6 сантиметра може да понижи риска от сърдечно-съдови заболявания с 13.5%. Това означава, че човек с височина от 152 сантиметра е изложен на риск цели 32% повече от човек, който е с около 6 сантиметра по-висок. Учените вярват, че влияят много фактори, но според тях един от основните фактори е правилното хранене в детството, което би помогнало на децата да растат по-високи и да се радват на здраво сърце. Разбира се, това са само теории. 

Високите хора са по-здрави

Ниските мъже са по-склонни да се разболеят и да умрат от деменция. До това заключение са стигнали британските учени, които изследвали 220 000 души през последната година. Изследователи от университета в Единбург забелязали, че хората с височина от 150/160 сантиметра са с 50% по-голям шанс за разболяване от коварната болест за разлика от хората, с 10/20 сантиметра повече. Те също смятат, че височината се дължи на доброто хранене в детските години. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Момо
21 януари 2016 | 10:29

То Наполеон и Хитлер да не би да са били високи? Ама света е бил в краката им.

hahah
22 май 2015 | 01:39

Това така е написано, сякаш всеки човек си избира дали да е висок или не... И какво, на мъжете под 1,75 см (които се считат за ниски) няма да им върви така ли? Стига сте публикували измислици. Нищо не е вярно от това, което е в тази статия, всичко е до това как ти се уреди живота, височината няма значение. Ако имаше, всички мъже щяха да са високи.

Алекс
22 май 2015 | 01:07

Е как така "причини да бъдете високи" бе хора, да не си го избираш?! Т'ва са някакви привилегии на високите, а не причините да са високи...

advanced
21 май 2015 | 13:09

"Високите хора печелят повече пари" - ако нямаш за началкик чужденец 160 висок и плешлив.