5 причини да се откажете от риалити предаването

Риалити предаването се появи една есенна вечер и спечели вниманието на телевизионния зрител, който сякаш виждаше световното от 94-та за първи път. Появата на нов формат беше от жизнена необходимост, защото едва ли има човек, който да не може да цитира най-култовите реплики на филмите от 90-те. Телевизионният катарзис роди една рожба, която запълва времето между новините и "Шоуто на Слави", свиваше по някое друго левче от джоба ви и връщаше хляб, зрелища и някой по-цветен диалект. Телевизионната магия винаги напомня за първия полов контакт - толкова странно изживяване е, че все още не сте сигурни дали ви харесва. И докато всяко чудо влиза в релсите на нормалното след три дни, риалити форматите продължават да се нижат като сезони на "Дързост и красота", запазвайки старата философия "Семки и скандали". Имахме удоволствието да гледаме точно половин час от новата реколта и осъзнахме, че болката е причинена от умиращи мозъчни клетки. В следващите редове ще се опитаме да подскажем защо не е полезно да гледате този прекрасен формат. 

1. Старата лента

Каквото и да се случи, все някога ще попаднете на хамстерите, които чоплят семки и разискват "интригуващи" теми. Някоя красива миска ще покаже своя нов силикон, непознати випове ще си крещят едни на други, а останалите пациенти на заведението ще удрят глави в стъклата и ще се опитват да открият изхода в една безкрайна спирала. Почитателите на махленски клюки и интриги ще бъдат очаровани, защото най-накрая ще имат възможността да вдигнат завесата на един фабрикуван хайлайф и да осъзнаят, че дори и кристалните жени с*рат! Обикновено след детската градина ще спрете да се вълнувате от лексиконната сензация "Кой с кого е спал". Ако сте надживели тези драми, тогава няма да откриете следващата голяма сензация. 

2. Милиони съзвездия, но нито една звезда

Всяка година става ясно, че висшето общество не може да продуцира толкова много сензации, колкото искаме, а и повечето вече нямат необходимата психика, за да издържат на затвореното пространство. Теорията на славата доказва, че колкото повече се забравя една звезда, толкова по-голямо става нейното его. Разликата в годините се превръща в съвършен катализатор за сблъсък между поколения, култури, мирогледи и дори мерене на постижения. Статистиката показва, че възвишените цели падат като ударен самолет до нивото на евтините скандали, крясъци и обиди, които можете да гледате всеки ден пред блока, градския транспорт и дори на улицата. Спестете си го, нервите са ви едни. 

3. Драмата

Лишете сценаристите от думичката "най" и ще осъзнаете, че това е просто гледано предаване, но не и "най". Опитайте се да издържите само един епизод, повтаряйки всички думи на водещите и ще откриете много забавна игра на думи, която вече не събужда телевизионното проклятие. И преди да съжалите плачещото същество, чийто житейски проблеми са платени, фабрикувани и сензационни, не забравяйте за чудовищните хонорари, които са прибрали. Философията "Да се направим на маймуни" е изтърканата лента. 

4. Без развитие, но пък в застой

Каква беше дефиницията за лудост? Да правим едно и също, но да очакваме различни резултати. Подобна е и тази ситуация - формулата никога не се променя. Всеки следващ епизод ще ограбва времето ви, ще запълва интелектуалната празнота с нищожни проблеми от рода на "Кой не е вдигнал тоалетната седалка" и още много други. Със сигурност имате достатъчно такива проблеми у дома, пропуснете ефирните. Никога не е късно да изневерите на предавания от този вид, защото дори дресирането на охлюва може да е по-полезно занимание от 2-часовото бичуване на човешкия дух. 

5. Претоварване

Отказът от телевизията се превърна в модерно явление, което много напомня за литературното проповедничество - чети, чети, чети, чети. Книгите винаги ще бъдат форма за набавяне на ускорен житейски опит, но само за онези, които са усетили емоционалната празнота в себе си. Животът без реклами, лоши новини и евтени сензации е прекрасен. Щом Нео успя да се изключи от Матрицата, какво точно пречи на нас да го направим? Една вечер се разделете с кабелната, пуснете любимите си песни и просто прочетете лириката, изгорете горчилката с хубаво уиски и повтаряйте, докато не стигнете до вратите на Nirvana. Подарете си 2 часа за себе си и ще се изненадате колко точно можете да постигнете с тях. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
До Think
18 септември 2015 | 22:17

То това като нищо може да се смени с 5 причини да се откажете от опростачването, но за глупака то е еквивалент на живота.

Think
17 септември 2015 | 18:09

То това кто нищо може да се смени с 5 причини да се откажете от живота и доводите пак ще са перфектни ... :D

17 септември 2015 | 01:16

Композиторът Марин Големинов обичаше да казва:" Гледал съм телевизия вече 3 пъти!".