5 причини мъжете да избират уиски

Алкохолът винаги ще бъде най-великото откритие за средностатистическият мъж. Чрез него разпалваме страстите, събуждаме някои емоции, борим стреса и дори намираме утеха щом всичко отиде при рогатите с вилите. И колкото и да бъдем почитатели на ракията - социалното питие на балканския мъж - уискито винаги ще бъде най-добрата компания в добро и лошо. И след като сме прекарали почти 10 години с експерименти, осъзнахме, че трябва посветим поне един материал на тази кехлибарена амброзия. 

"Твърде много от нещо е лошо, но твърде много от добро уиски е едва достатъчно." - Марк Твен

Всяка мъжка крепост трябва да има поне няколко вида от напитка, за да е сигурно, че гостите никога няма да останат разочаровани от липсата на добър приятел като чичо Джони или г-н Джак. Съвременният мъж вече е разбрал, че само уискито може да остане вярно, докато жените ще идват и ще си отиват. Никога не си позволявай да останеш без приятел, когато бурята започне да се развихря. Верните приятели често могат да бъдат само в бутилка. 

"Любовта върти света? Не винаги. Уискито върти света два пъти по-бързо." – Камптън Макензи

Както всеки важен приятел, уискито (без значение от марката) трябва да се уважава. Това означава, че винаги ще бъде оценявано чисто, без никакъв лед или газирани напитки. Споделената алкохолна любов трябва да бъде само толкова чиста, колкото бистрата студена вода. И така меката топлина никога няма да се превърне в лава в стомаха. Всеки, който подаде ръка на духа в бутилката ще стигне до страната на чудесата, ала събуждането в Канзас ще е под въпрос. 

"Не мога да вървя по вода, но със сигурност мога да се клатушкам на уиски." - Ашуин Санги

За разлика от останалите предложения в мини бара, уискито винаги събужда мъдрост, дързост и милиони други идеи. Неговата магическа сила е да избистря мъглата, да превърже раните на сърцето и да докосне по-човешката ти страна - чувство, което си изпитвал много пъти. Понякога ще летеши с известната яребица, друг път ще крачиш редом с Джони, ирландска философия ще те наляга с господата от Тъламор, друг път ще усещаш полъха на мелниците от Бушмилс, Мила Кунис още не е дошла, когато Джим е наблизо, но нека не забравяме, че уискито е мъжко занимание. 

"Уискито е течна слънчева светлина" - Джордж Бернард Шоу

Имайки предвид колко приятно е времето на острова на течните чудеса, течната слънчева светлина е единственото, от което можем да имаме нужда, когато нощите станат дълги и мъжката болка се превърне в константа. Само мъж може да знае колко тъмни кътчета може да крие душата му и точно затова имаме нужда от вътрешната слънчева светлина. Уискито прави точно това - дава онази специална вътрешна прегръдка, която никой друг не би достигнал. 

"Бих искала да живея 150 години, но в деня, когато умирам, бих искала да бъде с цигара в едната ръка и чаша уиски в другата." - Ава Гарднър

И това е магията на уискито, може да го оставиш настрана за няколко години, може никога повече да не се върнеш към него, но когато си в беда, когато горчилката започне да те залива, онези доказани джентълмени ще те чакат така, сякаш никога не си ги напускал. Те са отговорни за копринената тишина и за миговете на щастие. Заглушават всичката шумотевица и тревогите на съзнанието, за да можеш да чуеш лириките на певеца, плачещата китара и всички останали съобщения от вселената. 

Наздраве!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e. o v o .b g
17 ноември 2016 | 09:56

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 46 ОТ 69$ ДО.....$ МЕСЕЧНО САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ОБНОВЕИЯ САЙТ(НАД 51 000 ПОСЕЩЕНИЯ) ЧРЕЗ ГУГЪЛ------->p e c h e l i o n l i n e. o v o .b g --------->ФЕЙСБУК СТРАНИЦА-PECHELI OT SAITOVE