5 урока, които учиш преди 30

Животът, колкото и да не искаме, понякога може да бъде силно несправедлив. Поне така си мислим, когато всички видове катастрофи започват да се случват около нас. Добавяйки ѝ времевия фактор в уравнението, можем спокойно да открием, че всяка несправедливост е опит, стъпало в развитието и метод за израстване. Концепцията за време като такава, предлага само серия от събития, през които ще минем. На финала не помним 24-те часа, а събитията, които са се случили и по някакъв начин са ни променили. Ето защо мъдростта се класифицира и разкрива като времеви интервал, който отчита преживяното, а не изминатото време. По тази причина мъжкото съсловие става все по-добро и по-силно с годините. Ние инвестираме всичко, което притежаваме и можем да инвестираме, в израстването и търсенето на голямата и значима истина - всеки има нужда от такава. И след като Ал Пачино споделяше в Any Given Sunday "Когато остараеш започваш да губиш и това е част от живота...", но тук е сбъркал, когато започнеш да остаряваш, животът разкрива истинското си лице. Криел се, защото е чакал момента, в който ти ще си готов да го видиш и да го възприемаш. Ето някои важни уроци, които получаваш, когато наближат 30-те. 

1. Правиш най-доброто, на което си способен

Никога не си позволявай лукса да се съмняваш в себе си. Това отваря вратата на добрите манипулатори, които накрая ще изкарат теб виновен. Бъди самостоятелен и не се оправдавай. Законът на физиката отдавна е показал, че за всяко действие си има противодействие. Постарай се да надхвърля силата равна на първото действие, за да може да оставиш скромното послание - никой не трябва да се е*ава с теб! Повтаряй си го, когато започнеш да се ядосваш на себе си, подозирал си, че си можел да направиш нещо по-добро, а не си. Повтаряй си го, когато започнеш да се съдиш и да отнемаш най-висшата си сила. Правил си и винаги правиш най-доброто за себе си, всичко останало са пословични глупости, които се изсипват върху теб с теглото на добрата стара вина. 

2. Позволи си да грешиш

Това е единтвеният начин да се научиш на каквото и да било. Грешките са огромен процент от научаването и от добиването на опит. Грешиш, за да станеш по-добър. Както късаш мускулни влакна всеки ден в залата, така се изграждаш и като личност - чрез грешките. Те позволяват да скъсаш оковите си, дистанцират те от фалшивите и слабите, позволяват да израснеш. И ако човешкото тяло има нужда от поне 48 часа, за да възстанови себе си и да се изправи отново, душата може да изисква много повече, защото се бори с разума, а той е проклето копеленце. Грешките не са вечни, рано или късно ще заякнеш достатъчно, за да излезеш от клетката, в която те поставят. 

3. Не спестявай истината

... тя е най-доброто оръжие, което можеш да притежаваш. С нея можеш да чупиш различните илюзии, да виждаш грозните гримирани лица и да притежаваш нещо, което другите нямат - чиста съвест. Отказвайки се от лъжите и фалша, ти получаваш оръжие, което никой друг не смее да използва. Както винаги кифлите цитират произведения като "Отнесени от вихъра", напомняйки ни "Най-страшното нещо на света е жена, която няма страх от нищо.". Като избършеш сълзите от смях ще ти напомним, че най-страшното е мъж, който няма какво да губи. Един ден ще се събудиш и ще се измориш от вселенското лицемерие, тогава ще видиш, че всички тревоги са измислени, за да забавляват ума ти с нещо друго, разсейваки те от главната картина. Затова имаш 3 милиона риалити формата, които да те лъжат, че всичко е истина, а реално е една частна сцена за култивиране на малоумието. Не спестявай истината, тя е твоето най-добро оръжие във всички моменти и най-забавното е, че никой не я очаква. 

4. Бъди егоист

Благодарение на всички Далай Лама глупости в интернет, както и творческите процеси за събуждането на душата, чакрата и 3-тото око, егоизмът започна да се чувства неудобно. А той самият е гарантиран от демокрацията и като цяло е заложен в архитектурата на щастието. Генерално дори е в основата на доброто, защото го вършим, вярвайки, че ще се върне в правилния за нас момент. Дори в най-чистите си намерения изхождаме от прелестния егоизъм, инвестирайки добро в бъдещето. Бъди егоист и прави това, което на теб ти допада най-много. Прави най-доброто за себе си, а всяко съобразяване с другия е просто компромис, който правиш със себе си. Защо? Има ли по-ценен човек от теб самия? Някой друг знае от какво наистина имаш нужда и го прави? Забрави тази история - ти си собственият архитект на живота, личното щастие и позицията, в която се намираш. Ако тази вечер искаш да се направиш на кръчмарска маймуна, няма сила, която да те спре да го направиш. Ако искаш да си купиш дрифт машина, действай. Никой няма да те подкрепи в начинание, в което няма да получи някаква лична облага, следователно защо търсиш чуждата инвестиция в собственото си щастие. Бъди егоист - бъди щастлив. 

5. Да не ти пука

Колкото повече стават годините, толкова по-малък е шансът да бъдеш изненадан от някого. Хората, също като мишките в лабиринта, постоянно търсят правилната си посока, за да открият истинското преживяване. Изхождайки от факта, че всеки гледа неговото лично щастие, инвестиция в друга личност ще бъде равносилна на чутовна глупост или смелост. На финала обаче не трябва да забравяш, че всички около теб рано или късно ще те разочароват, защото в това всички са най-добри. Единственият, който никога няма да го направи, си самият ти. Не се живее с пари, не се живее и с хора - останаха ни само идиотите, а те са много! 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!