5 въпроса за всяка златотърсачка

По някаква незнайна причина, тази година имахме удоволствието да се запознаем с много златотърсачки. Познавате ги. Това са онези жени, за които всички мечтаем и тайно правим място в леглото за тях, докато заспиваме сами. Джони Стейбенк го е описал много точно в една от книгите си, а ние го наблюдаваме почти всеки ден. Една жена винаги ще има един мъж, който през собствените си очи я поглежда като богиня, както и един, който я използва като нерез за задоволяването на целите. И разбира се, първият може да даде необходимата романтика, за която някога са й чели в приказките, вторият, в най-добрият случай, може да даде половината кралство (зависи кой разполага с по-добрите адвокати). Повече от ясно е, че не сме хората, които имат правото да съдят друго човешко същество за избора му, все пак някои ще отидат в Дубай и ще посрещат новата година, докато ние най-вероятно ще бъдем в близкия бар, търсейки вдъхновението с чичо Джак и новите коледни песни (готови сме да заобичаме Коледа, ако по-често ги чуваме). След като уточнихме основните разлики в лайфстайла, време е да преминем към въпросите, които задаваме изцяло с антропологична изследователска цел и само в името на науката и положителното опознаване на нежния пол - знаем, че е кауза пердута, ама... 


1. Къде отива гордостта? 

Не можем да говорим за любов, чувства и красота на връзката, след като тя заприличва на поредната пазарна и комерсиална сделка. Едната страна получава правото да извършва всякакви извращения върху другата, а в замяна ще задоволи всякакви прищевки. За някои хора е справедливо и приемливо, за други е отвратително и недостойно, ала ние искаме да разберем какво точно се случва в главицата на златотърсачката. Дори Смирненски е описвал уличната жена като същество, което отдавна е останало без душа, но вместо смъртта да е извършила този обир,отговорността се пада на живота. Препоръчваме на всеки да се запознае с това стихотворение, защото Паулу Коелю не е казал нищо по темата. Трудно е да разберем как един човек може да се пречупи доброволно в името на материалното, след като цял живот му се показва, че за истинските неща трябва да се борим и да имаме търпение, защото те никога няма да дойдат в правилния момент. Надяваме се, че половото извращение, каквото и да е било то, си е струвало новите обувки и телефона. 


2. Тук ли умират всички мечти? 

Всеки човек е творец на своята собствена съдба и има правото да се бори за мечтите си, колкото и абсурдни да бъдат те. Човешкото същество е устроено така, че винаги да се подлага на разнообразните мъчения, които животът може да поднесе с пълна сила. Само с усещането на онази горчилка, човек може да започне да оценява стойността на всичко. Предполагаме, че точно по тази причина Буковски е успял да опише работата си в пощата толкова добре, както и Шопенхауер е разбрал, че едно общество рядко може да гледа по-далече от носа си. И ако едни си мечтаят да бъдат лекари, а други се опитват да станат творци, за какво точно си мечтае жената, която доброволно се навежда в името на новата кола? Във всяко заведение има поне един разговор, който започва с "А пък милото ми обеща нова кола, ако му дам отзад...". И после се чудите защо строим совалка в офиса с надеждата, че на Марс няма да има такива хора на съседната маса. 

3. Откъде идва самочувствието?

М-да, парцалените принцеси винаги добиват страшно самочувствие, когато официално получат новото возило и ботокса в бузките. Огледайте се, те владеят всеки светофар, арогантни са и най-често имат специален бутон, който призовава орда празноглави същества със силите на Атлас. Странното е, че обикновеният човек, който работи цял живот за собствените си цели е разбран и смирен, докато сенчестите личности вярват, че са постигнали всичко в живота. Отдавна е ясно, че златотърсачката е просто по-скъпата компаньонка или обект за изпълнение на красиви фетиши от фантазиите на GGG. Излишно е да казваме, че ако зададете този въпрос, както и всеки друг, който започва с вълшебната думичка "Защо?" ще получите отговора: "Ти не разбираш, аз го обичам.". М-да, и ние вярваме. 

4. Помага ли ролята на втората цигулка? 

Приказните връзки от този вид най-често остават тайна, защото може поне да вярваме в една от илюзиите, че има страна, която се срамува от постижението си. Сигурни сме, че всяка феминистка си къса косите, когато разбере, че някъде има амазонка, която е била опитомена, дресирана и накарана да се върти по корем, когато й се нареди. Използваме този термин, защото не сме сигурни, че "На повикване" е позволено за употреба в редакцията. Самозаблудата, че свободата им е далеч, по-ценна от обвързването, може да мине само първите няколко пъти, а след това ще се забавлявате искрено, когато стане ясно, че депресията и другите усложнения са завоювали и последната свободна воля. М-да, всеки има една позната, която не празнува празниците, защото са й отнели това право. 

5. Красотата е временно явление, а след това? 

Някъде винаги ще има една жена, която е подарила най-хубавите си години на един неблагодарник. М-да, сигурни и ние можем да влезем в тази графа, но нека кажем, че там където има мъже ще има и наранени жени - средно положение не може да съществува. Ако принцесата не се произведе в кралица, срокът на годност изтича и започва началото на края. Съжаляваме дами, със загубата на интерес ще се наложи да се разделите и с всичко материално и тогава? Красотата не е вечна и следващият донор няма да може да се хване толкова лесно - никой не желае да бъде втори, трети и четвърти избор, а и няма да имате онази женска прелест, по която някога са се захласвАли. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
19 декември 2015 | 00:48

Красива, умна, образована, до беден мъж? Само ако е гений.

жена
18 декември 2015 | 23:01

В горния коментар се приема идеята, че всички красавици са елементарни и глупави и търсят богати мъже. Но има и една такава митична група жени - красиви, образовани и умни. Те могат да изберат да са с който си мъж искат. Така че може да се окаже че красавицата си изкарва достатъчно пари, за да бъде с истинския и НЕ задължително богат мъж до себе си.

18 декември 2015 | 15:05

Ясно, че във вашата редакция името на Паулу Куелю е синоним на литература четена само и единствено от горецитираните дами, но явно не сте запознати с творчеството му и говорите малко по инерция, тъй като има негова книга в която са разгледани повдигнатите от Вас въпроси!

p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g
17 декември 2015 | 18:15

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 50 ОТ 75$ ДО .....$ МЕСЕЧНО САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ------------------>p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g

17 декември 2015 | 16:58

5 въпроса? Отговорът е във второто изречение на статията: "Това са онези жени, за които всички мечтаем и тайно правим място в леглото за тях, докато заспиваме сами. " И защо всички мечтаят за тези жени? Защото са красиви. Т.е., красивите жени имат голям избор. Поради този факт те избират според предпочитанията си - красивите и глупавите избират богатите, красивите и умните избират умни и богати. Няма красавица до беден мъж, няма и да има! Ясно? Беше го казал и един автор, чийто герой нареждаше по скалата мъжете според социалния статус, жените според красотата им. Има златотърсачки, защото има търсене на такива. " Умните", възвишените мъже, които са над тези неща , просто си мечтаят за такива жени. Победата за мъжете е власт, пари, красиви жени. Победата за глупавите красавици е същото нещо. Вие си направете изводите сами и не задавайте въпроси на златотърсачките. Те няма да прочетат тази статия и не познават цитираните автори. Оставете глупостта и парите взаимно да се намерят. Весели празници, мир в душите и сърцата!