5 важни стъпки за истинското мъжко щастие

Някога бяхме чули, че мъжът е елементарно същество с много прости форми на забавление. После се появила жената, за да гарантира, че няма как да умрем от щастие. Статистиката може да го потвърди, а и мнозина са се разпознали в лириките на господата от Pooh в разшифроването на мъжката вселена. И ако някъде в цялата галактика наистина има кодекс, който трябва да спазваме, за да запазим елементарното си щастие с прости форми на забавление, тогава тя ще се изгражда върху следното:


1. Пий като мъж

Ако мъжът не беше създаден за алкохол, тогава как ще обясним ферментацията на всички плодове и изкуството в произвеждането на слънчева светлина в бутилка? Светът на изкуството не би могъл да се роди, ако Хемингуей не е получавал своята дажба джин, а да не говорим за хора като Калин Терзийски, чийто експерименти ни дават наистина приятна литература (точно така, този джентълмен прави чудеса с чаша и перо). С годините ще осъзнаете, че само благородниците от Ирландия остават на линия, когато дойде време за равносметки, лекуването на дълбоки рани и проклинането на цяла една галактика. Нека не забравяме кое точно беше до време!


2. Самотният живот

... достъпен само за боговете и лудите. Все още не сме забелязали крила, което означава, че сме от вторите. Самотният мъж влиза в кръга на бойния клуб и постоянно се изправя срещу собствените си демони. Понякога побеждава, друг път губи. Звучи странно и абсурдно, но само по този начин може да се постигне нещо повече. И щом Жан Пол Сартр е разбрал, че "Адът - това са другите", позволи си да изградиш собствен рай, позволи си да познаваш себе си. Ще разбереш защо тибетските монаси са дали обет за мълчание (дрънкането на глупости е толкова изморително) и най-накрая ще можеш да чуеш самия себе си от дълбините на собственото съзнание. Чак тогава може да си готов за ада и другите.


3. Доверието е скъпо удоволствие

Подобен феномен не би трябвало да съществува в консуматорско общество. Ние се купуваме и продаваме, експлоатираме и след това захвърляме като ненужни вещи. Висшите идеали достигат до нивата на 3 големи и "Трепни", а "сериозните" връзки са с времетраене от няколко часа и завършват с празнене в тоалетните на баровете. Купидоне, как се прецака, а? Не си толкова богат, за да си позволиш нещо като доверие! Вълците не се доверяват на малките си, а ти си тръгнал с хора да се разправяш. 

4. Най-доброто зависи от теб

Никой не е отговорен за личното ти щастие, никой не е отговорен и за нещастието. Ти си архитектът на собственото си състояние и никой друг не може да ти помогне. Забрави за жените, приятелите и всички останали, които циркулират в твоя кръг. Никога не поверявай тази отговорност на някой друг, той няма да се справи толкова добре, колкото искаш. Мъжът е създаден, за да бъде свободен. Цената е висока и сурова, но пък няма по-голямо удоволствие от първата глътка кислород, която поемаш в дробевете си, когато няма повече команди или работно време и всякакви други вериги! Не се оправдавай пред себе си, търси начини за тази мъжка нирвана!

5. Намери подобни

Не говорим за приятели, те имат свободата да искат услуги, говорим за себеподобни. За онези мъже, които не искат нищо повече от добре прекарано време, търсенето на истината, търсенето на смисъла в галактики и дори минутка за четене на поезия. И щом всички са равни и с една цел, времето наистина започва да добива друг смисъл, а вкусът на уискито се променя в съвсем различна посока. С тях си изследовател, с тях си откривател и дори философ. Всичко останало е просто загуба на време.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
hunt
07 февруари 2017 | 23:17

Калинтер - джентълмен(??), който прави чудеса в литературата? Господа, вие очевидно не сте виждали нито джентълмени, нито литература.

07 февруари 2017 | 22:40

Описаното мъжко щастие по всички критерии отговаря на живота на скитника на улицата: пълна свобода, пълна самота, пиене и отвреме -навреме среща с друг бездомник. Разчиташ само на себе си, няма команди и работно време. Няма данъци, сметки, задължения от всякакъв вид. Мъжка нирвана.С достатъчно време за четене на поезия.P.S. Вълците отглеждат малките си заедно, солидарно с цялата глутница. Както заедно организират лова си. Справка: серия документални филми за вълците по"Анимал планет". Вълкът единак няма малки, на които да се "доверява".