62-годишен снайперист със 173 попадения срещу ISIS

Запознайте се с 62-годишният снайперист, който твърди, че е успял да свали 173 терористи на ISIS за една година! Абу Тахсен, който се занимава с тази професия вече 5 години, е член на Хашд Ал-Шааби - една организация, която се бори срещу изявените терористи. Абу твърди, че се бори с терористите от май 2015 година. В някои от предоставените кадри, 62-годишният снайпер е предоставил няколко кадъра от "работното" му време. Мъжът в момента се намира близо до Северен Байджи. Абу преди това се е сражавал в Иран-Иракската война, инвазията на Кувейт, войната в залива и в момента се бори срещу ISIS. 

Възрастният боец остава верен на твърдението, че старите тигри умират в боя, а не у дома си. По време на всеки изстрел, Абу трябва да бъде спокоен, а с натрупания стаж е свикнал да не изпитва скрупули, след като винаги вярва, че застава на страната на добрите. 

Абу признава, че неговите колеги са свикнали с неговото изчезване и осъзнават, че всяко следващо напускане на бойната част може да е последно. Възрастният мъж признава, че последният път, когато е тръгнал на мисия, неговите приятели не са го виждали със седмици и наистина са подозирали, че може би няма да се завърне. Абу често е пускан в отпуска, но от последната си месечна почивка, ветеранът успял да изкара само 12 дена и се завърнал обратно.

Много иракски ветерани са избрали да се борят срещу ISIS в Сирия, но обещават да се върнат обратно в Ирак, след като приключат военните действия. Всички ветерани признават, че са разочаровани от хората, които се отказват от своята родина и са готови да бягат, вместо да се борят за собствената си свобода. Междувременно стана ясно, че Абу се е превърнал в интернет сензация, достоен пример за истински мъж и човек, който вярва, че свободата на един народ зависи единствено и само от него. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Сандъка
18 март 2016 | 17:26

Браво..какво око и ръка има пича.Аплауси...