Адолф Хитлер е разрешен в тексаските затвори

Тексаската затворническа система може да изненада абсолютно всеки с количеството забрани. Не си мислете, че тук говорим за скандинавските затвори, които предлагат интернет, кабелна телевизия, конзола, място за тренировки и дори ключ за сосбтвената си килия. Имайки предвид, че там живеят повече от 150 000 души и всеки е с тежко провинение, това не е най-доброто място, където трябва да пребивавате. Най-забавното е, че затворническата оправа е против разпространяването на книги, които съдържат голи изображения, стикери или друга литература, която може да създаде сериозни проблеми.

Сред книгите с черен печат ще откриете колекция сонети на Шекспир (имало изображения на голи деца), книгата на Монти Пайтън (там имало голи кадри) и "Къде е Уолдо" (книгата съдържа стикери, които можели да се превърнат в средство за създаване на затворническа икономика. Тези и още повече от 10 000 книги ще бъдат забранени. Подобни ограничения винаги ще действат възпитателно на затворниците, ала нека не забравяме, че книги като "Моята борба" на Адолф Хитлер и още 2 литературни издания на Дейвид Дюк (лидер от ККК), са напълно разрешени. Около 250 000 подобни заглавия са напълно разрешени - образованието в затвора може да бъде подхлъзващо. В затворите е забранено да се вкарват книги с голота, както се случва дори при "The Walking Dead", а атласите не са позволени, защото някой може да организира бягство. Ние винаги сме знаели, че в затвора човек трябва да внимава повече от масово изнасилване под душовете, отколкото от голите илюстрации в сонети на Шекспир, но кои сме ние да знаем кое е по-страшно и кое не.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!