Алкохол на работното място
Да работиш е гадно. Тъпчеш се с гадни сандвичи, шефа ти пили на главата, повечето около теб са лигави връзкарчета и готините колежки не ти пускат. Най-доброто решение е просто да си сипеш едно голямо.

 

Хичкок е режисирал едни от най-добрите филми в света между сутрешния коняк и обедния джин. Уинстън Чърчил е изкарал цялата Втора световна война наквасен. А щом дебелия чичко с пурата е успял да пребори трезвите нацисти, явно има полза.

 

Освен това да се напиеш уикенда въобще не е приятно. Самото напиване си е ОК, но поредицата петък вечер – махмурлук – събота вечер – махмурлук – понеделник сутрин, направо ти изяжда уикенда. Много по-хитро да се размазваш на работа (така и така те карат да седиш по цял ден) и да си имаш събота и неделя за теб.

 

 

Каква е ползата от пияния служител?

Алкохолът е напитката на боговете. Той дава смелост, сигурност и спокойствие, намалява напрежението, превръща досадните задължения в поносими и изключва звука на мрънкащите шефове. Освен това постоянният поток от живителна течност те привързва към работното място. Смисълът на „края на работния ден“ е да пийнеш едно-две вечерта. Ако обаче това се случва в офиса, тръгването се обезсмисля и лесно можеш да се превърнеш в работохолик.

 

Внасянето

Прехвърлянето на течността от бутилката в гърлото не е много сложно. Хората са създали патрончета и фласкове (метални бутилки). Уискито и ромът си вървят с кола, джина с тоник, а водката с всичко. Любителите на ракията си имат бензин (с нескафе и мента). Ето някой правила, които трябва да спазваш:

 

 

 

- Винаги смесвай коктейла у вас. Само химиците и барманите смесват течности на работа, а ти не си нито едно от двете.

 

- Не прекалявай с алкохолния процент в коктейла. Не че ще се напиеш много бързо, а просто може някой да усети миризмата.

 

- Ползвай афтършейв с много алкохол вътре. Това е перфектна маскировка и за дъх и за чаша.

 

- През лятото можеш да си правиш алкохолна плодова салата. Трябва ти само инжекция, ром и цитрусови плодове. Вземи и няколко безалкохолни плода, че ако някоя колежка поиска, да има какво да дадеш.

 

Общуване с колегите

- Стани добър слушател. Говорят трезвите и прекалено пияните, а ти не трябва да си нито един от тях. Ако трябва да кажеш нещо, говори бавно, плавно и кратко.

 

- Избирай внимателно думите си. Не се мъчи със сложни изрази като „екзистенциален максимализъм“ и „трогателен примитивизъм“.

 

- Ако прекалиш, ще усетиш неудържимо желание да споделиш мнението си за глобалното затопляне, войната в Ирак и плешивото теме на шефа. Веднага щом осъзнаеш бълбукането в теб, постой на някое изолирано място поне половин час.

 

Другите пиячи

Има два вида. Първите са вечерните алкохолици. Те се размазват през вечер, после цял ден ги мъчи махмурлук и те карат да споделяш подобни истории. От тях има полза, защото привличат вниманието към себе си и така ти оставаш в сянка.

 

 

 

Другият вид е старият, изпитан алкохолик.. Хитрите помияри се надушват отдалече, така че е безсмислено да се криеш от него. Най-доброто решение е да обедините сили. Ще можете да се покривате, подкрепяте и поздравявате, когато никой не гледа.

 

Алкохолни професии

Журналист

Бастионът на работните алкохолици. Без вдъхновение са за никъде, а всеки знае, че най-добрата муза е е от 40 градуса нагоре.

 

Клоун

Научно-доказан факт е, че трезви клоуни няма. Просто няма мъж, който да може да издържи тълпа пискащи дечица, докато е облечен в петцветен костюм с огромни обувки и червен нос.

 

Продавач

При тях правилото за мълчаливостта не важи. Но няма как да отречеш, че най-словоохотливият приятел е пияният приятел. При продавачите недостатъкът се превръща в преимущество.

 

Полицай

Една четвърт от блюстителите на реда са алкохолици. Говорим за стрес, напрежение, много банички и гузна съвест от подкупи. И ти да беше, и ти щеше да пиеш.

 

Барман

Трезвеният барман е като негър скиор. Просто такова животно няма!

 

Готвач

Царят в кухнята. Постоянно палавите сервитьорки минават покрай него и има безкрайно мезе. Освен това управителят се появява рядко, така че няма нужда да се крие.

 

Преподавател в университет

Първо, така изглежда по-готин пред студентите. Второ, по-лесно се изтърпява постоянния стрес и шум, на който си изложен.

 

Изпълнителен директор

Колкото по-нагоре се изкачваш в йерархията, толкова повече свободно време и пари имаш. Американско изследване показва, че 23% от директорите пият на работа, при 11% за шеф отделите и едва 8% за обикновения труженик.

Още по темата

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!