Bad Madafаkerz

Истински войници, пред които Рамбо изглежда като червената шапчица.


Симо Хайа

Животът на Симо по принцип не бил много интересен. Родил се в някакво забутано селце във Финландия. Към края на тинейджърския си период отбил едногодишната си военна служба и после пак се върнал в селцето.


През 1939 г. обаче руснаците решили, че ще завземат родината му. Симо се чувствал длъжен да допринесе по някакъв начин за нейната защита. Най-доброто, което измислил, е да вземе, няколко консерви, една пушка и да ходи в гората да трепе руснаци. Двата метра сняг и минус 20-те градуса средна температура по никакъв начин не го притеснявали.


Симо много бързо станал известен сред руските войски, след като отсвирил самичък десетина човека. Дори си извоювал прякор – „бялата смърт“ (заради камуфлажа).

 

 

 

Руснаците изпратили един отряд да елиминира проблема, но той ги избил. След това изпратили екип от контраснайперисти (снайперисти, които са обучени да трепят снайперисти), но той убил и тях.

 

Само за 100 дни Симо гътнал 542-ма с пушката и още 150 с картечния пистолет.


Руснаците, вече напълно ужасени, били готови на всичко да го убият. След като осъзнали, че явно лице в лице не става, минали на бомби. Единственото, което постигнали с няколкодневни бомбардировки е да му скъсат камуфлажа (Симо дори не пуснал кръв).

 

 

Накрая, на 6 март, 1940 г., някакъв калитар успял да го гръмне в главата. „Бялата смърт“ обаче се събудил една седмица по-късно готов за бой, но войната точно свършила.

 

 

Алвин Йорк

Роден в семейство на фермери в щата Тенеси, Алвин по принцип се бил фокусирал върху пиене и биене (идва след пиенето). Когато обаче негов приятел загива в пиянски бой, Алвин спира алкохола и става пацифист. Затова, след като получил повиквателната през 1917-а, Алвин се опитал да обясни, че насилието не е решение на проблема. В комисията въобще не се трогнали и Алвин бил натоварен за Европа.


Неговата част трябвало да се промъкне в гърба на врага и да завземе вражеските картечниците. Малко преди да достигнат целта обаче били забелязани. Само за секунди картечници разкъсвали частта. Алвин се оказал сам срещу 32 картечници и неясен брой немски войници. Той застанал в легнала позиция (като на биатлона) и се пробвал да отстреля всеки показал се немец, като първо чукнал тези около картечниците.

Немците не знаели, че срещу тях е дългогодишният шампион по стрелба на планините в Тенеси. „Разстоянието беше същото, само че тук мишените бяха доста по-големи“. По някое време швабите започнали да се отчайват и пратили отряд от 5 човека да издебнат Алвин в гръб. Тогава той ги запознал с класическия Колт 45 - „беше като да стреляш по много големи гъски“.

 

Остатъкът от частта на Йорк. 

 

Лейтенант Пол Юрген Волмер се видял в чудо и решил, че е по-добре да се предаде, вместо да жертва още 30-40 човека. Десет минути по-късно към лагера на американците вървели 133 германци. В първия момент решили, че ги нападат, докато не видели ухиления Йорк да върви зад тях.


Алвин докладвал „Ефрейтор Йорк води пленници, сър!“. Когато шашнатият му лейтенант попитал за каква бройка става въпрос, Алвин отговорил „Честно казано, лейтенант, не знам!“.

 

 

Източник: Cracked.com


 

 

 

 

Следва продължение...

Още по темата

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!