Беър Грилс отвъд оцеляването

Сигурни сме, че мнозина са чували името Беър Грилс - човекът, който не пие нищо друго, освен собствената си урина. Героят на редица телевизионни серии, както и майстор на оцеляването може да разкаже доста за себе си, но никога не го прави. Все пак сме го виждали няколко сезона да оцелява в най-зловещите условия на планетата. Ето и някои допълнителни факти, които превръщат човека с урината в истинска легенда и за жалост с урина. 

Известен в семейството като Едуард Майкъл Грилс, той става "Беър", когато сестра му дава прякора и остава така за цял живот. 

Беър идва от политическо семейство и татко с почетната титла "Сър". Татко Майкъл получава своята титла през 1992-а година и след това започват разнообразните скандали по адрес на цялата фамилия. 

Още в най-ранна възраст, дивото започва да зове бъдещият авантюрист. Младежът бързо се учи да се катери, а баща му опитомява мераците с изучаване на корабоплаването. Майкъл Грилс е почетен член на кралската яхтен ескадрон. Към това можем да добавим и черен колан по карате. 

Повечето знания за оцеляването идват от времето прекарано при британските SAS. Там се научава на някои от най-важните правила и дори успява да се размине с пълна парализа на тялото. Грилс скача по време на учение на SAS в Замбия. На височина от близо 5000 метра, той осъзнава, че не може да отвори парашута си и лети до земята със страшна скорост. За щастие успява да падне върху раницата си и да смаже три прешлени на гръбначния си стълб. След това прекарва година в рехабилитация. 

18 месеца по-късно, той се възстановява и успява да сбъдне своята мечта - да изкачи Еверест. Постижението се случва на 23-годишна възраст и го поставя в списъка с най-младите катерачи достигнали върха. 

През 2005-а година, Грилс поставя официален рекорд на Гинес за най-висока вечеря - 7620 метра. Изпитанието е трябвало да събере пари за благотворителност, а рекордът се появил като следствие. 

Освен абсурдните изпитания, Едуард се занимава изключително много и с благотворителност. Смята се, че неговото участие е помогнало със събирането на средства за повече от 2.5 милиона долара за различни каузи. 

През 2008-а година се озовава на Антарктида, за да изкачи един от най-отдалечените върхове и по този начин да помогне със събирането на пари за създаването на енергия от алтернативни източници. За жалост пада и наранява рамото си и експедицията е напълно замразена. 

Грилс не обича особено много публичността и по тази причина купува на семейството си отдалечен остров, където да живее на спокойствие. Въпорснията се намира в островната група на Уелс. 

По време на престоя му в SAS, Едуард изучава травматология, ръкопашен бой, защитно шофиране, скокове с парашут, сапьорство и партизански войни. Повечето от заснетите епизоди са вдъхновени именно от някои военни операции. Голямата му армейска мечта била да бъде приет в индийската армия, която е известна с алтернативните си военни идеи и обучение. За жалост му е отказано, след като няма гражданство. 

Предаването му печели сериозен зрителски интерес и за кратко време се оказва, че с него оцеляват около 1.2 милиарда души от 20 страни. 

През 2007-а година, предаването е спряно, защото служители на луксозен хотел показват как водещият и екипът му се намират в луксозен хотел, вместо в лагера в дивото. Едва по-късно се излиза с опровержение, което гласи, че групата е била в изключително тежко положение и помолила да бъде спасена. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Biana
04 май 2017 | 05:31

سلاممن Û±Û¶ فروردین مصاحبه ØÃÂد§Ã˜Â±Ã™Â….چ™†Ø¯ روز نیاز است تا بتونم بعد از مصاحبه تشکیل پرونده فدرال بدم؟فی رو باید به دلار کانادا با خودم ببرم؟