Брус Лий с писмо до себе си

През 1969-а година Брус Лий променя изцяло киното и показва, че филмите с бойни изкуства никога няма да бъдат същите. През същата година, Брус пише писмо до самия себе си, в което ясно заявява, че ще бъде най-богатият чуждестранен актьор, който някога е правил филми в САЩ. Заканата е за 1970-а година и смятал да продължи кариерата си до 80-те години. Мечтата на актьора-каскадьор била да спечели повече от 10 милиона долара, с които да може да живее както поиска. Само 4 години по-късно, Лий умира, но за сметка на това променя изцяло киното и до днес продължава да е свещено име, когато става въпрос за холивудски тупалки! Повечето писма на актьора са запазени в книгата "Писмата на дракона". Там става ясно, че самият Брус обичал да говори с вътрешното си аз и често споделял някои от най-големите си стремежи. Ето какво пише до себе си на 21 години:

"Скъпи Пърл,

Това писмо е трудно за разбиране. В него се съдържат мечтите ми, начинът ми на мислене и като цяло - начинът ми на живот. Трудно и объркващо е да пиша точно как се чувствам. И все пак искам да го напиша, за да знаеш. Ще се опитам да бъда максимално ясен и се надявам, че ще останеш с бистър ум, докато четеш редовете и няма да правиш заключения, преди да го прочетеш до край. 

Има два пътя към добрия живот, първият е обвързан с тежка работа, а вторият с въображение (и тежка работа). Факт е, че трудът и пестеливостта могат да помогнат за добрия живот, но състоянието се прави от хора, които смеят да мислят за нещо, което никога не е било правено преди. От всяка индустрия и професия, Америка издирва идеите. Точно те са я превърнали в това, което е. И една добра идея може да превърне човека във всичко, което той иска да бъде. 

Една част от живота ми е кунг-фу. Това изкуство ми повлия значително във формирането на моя характер и идеи. Така подобрявам своята физическа култура, формирам съзнанието си, владея метод за самозащита и изграждам своя начин на живот. Това е най-доброто бойно изкуство, но китайските производни като джудо и карате, които практически са кунг-фу, продължават да заливат САЩ. ТУк няма компетентни учители, както и знанието за съществуването на едно съвършено изкуство. Вярвам, че натрупаният опит през годините ще ми позволи да бъда първия инструктор на това движение. Осъзнавам, че ми предстоят още много години, за полиране на техниката и характера ми, но се стремя да създам първия Кунг-Фу Институт и да разпространя знанията си из цяла Америка. Тук поставям 10-15 години, за да осъществя целия си проект. Основната ми цел не е да правя пари. Имам много мотиви и сред тях са: искам светът да разбере за това велико бойно изкуство, обичам да преподавам и помагам на другите хора, бих искал да имам някакво състояние, за да помагам на роднините си вкъщи, искам да дам начало на нещо и искам да го направя, защото кунг-фу е част от мен. 

Знам, че идеята ми е правилна и резултатът ще бъде задоволителен. Не се притеснявам за наградата, но за да задвижа емоцията в целия си проект ще се стремя към точно това постижение. Моя принос ще се измери именно с възнаграждението и успеха ми. 

Преди д-р Чарлз П. Щейнмец да почине, някой задава въпроса "Кой клон ще направи най-сериозен скок напред в развитието си през следващите 25 години?". Математикът прави кратка пауза и изстрелва най-краткия възможен отговор "духовното осъзнаване". Когато един човек осъзнае своите жизнени качества в тези духовни сили, той започва да постига успехи в науката, в бизнеса и дори в живота. Неговият напредък в бъдещето ще бъде несравним. 

Усещам, че имам тези сили в себе си. Те са по-силни от съдбата, по-силни от амбицията и вярата ми. Мозъкът ми се хипнотизира от тази доминираща сила, която държа в ръката си. 

Когато пуснеш камъче в басейн, то създава серия от вълни, които покриват целия басейн. Така се чувствам, когато давам на идеите си план за действие! Сега мога да проектирам моите мисли върху бъдещето си, мога да видя пред мен. Аз мечтая (запомни, че практикуващият мечтател никога не се предава). Сега не притежавам нищо повече от едно малко пространство в мазето, но веднъж щом моето въображение достигне до определено ниво, аз започвам да виждам огромен 5-6 етажен кунг-фу институт с клонове във всички американски щати. Не се обезкуражавам лесно, визуализирам се как преминавам през препятствията, виждам победата си и покорените "невъзможни" цели. 

На финала се надявам, че ще успея да открия истинския смисъл на живота - вътрешния мир. Волята ми е извор 

Най-вероятно някои хора ще кажат, че съм твърде преднамерен към успеха. Не съм. Волята ми извира от знанието, че аз мога. Аз съм истински и по тази причина не се страхувам от съмненията в съзнанието си. Пърл, успехът идва при тези, които го приемат в съзнанието си. Ако не си се прицелил в него, няма как да очакваш, че ще дойде при теб. 

Сърдечни поздрави,

Брус"

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!