Бургаски духове и вечери

Винаги сме уважавали летните фестивали. Обикновено се правят до морето, позволяват да се срещнете с нови хора и да пиете повече, отколкото можете да носите, защото морският бриз може да е измамен като рекламната кампания на турски iPhone. На последното актуално събитие, наречено "Spirit of Burgas", забелязахме доста сериозна група читатели, които се надяваха да зърнат британската звезда - точно така, следим ви профилите като NSA. В кратко резюме ще се опитаме да представим някои много интересни моменти от цялото събитие, които биха могли да ви помогнат с избора ви следващата година. 

Блъсканицата

М-да, почти всеки е забелязал огромната тълпа, която можеше да се използва за по-креативни цели като битката за независимост на Бургас, издигането на нов омбудсман или връщането на ЦСКА в "А" група. Общата цел оставаше музикалното забавление с г-н Уилямс. Традицията на всяка българска администрация повелява изчакването за нещо хубаво, срещата с много други ентусиасти и дори интимните моменти, когато съвсем случайно се залепите за нечие горещо дупе - случайно става, сигурни сме! Малко е трудно, когато се изсипят 47 000 души, а входовете са малко и чекирането на билети отнема време. Разочарованието идва, когато стане ясно, че Кичка няма да пее на нито една сцена, ама се преживява. Заядливците намериха начин да се скарат с охранителите и организаторите, че дори и снимки правеха, надявайки се, че някой ще се трогне от мрънкането им - все пак има достатъчно хора, които чакат мирно и тихо. Опашките винаги са били приятно социално събитие, където мрънкането и заплахите нямат особен смисъл. И докато опашките бяха приятни, нещо друго може да ви направи особено впечатление

Седни ми на главата, пич!

Цивилизацията умира, когато група хора се хващат за ръце и се повеждат като бирено влакче до най-близкия бар. Същите хора намират начин да ти минат през краката, да се отъркат приятно в теб и дори да те черпят някоя друга бира. Разбира се, че ще пее човек, чието присъствие за бъдещи изяви е под огромен въпрос, ала необходимо ли е да покажем, че вчера сме слезли от клона. И докато мъжкото съсловиe показваше някаква форма на джентълменство, извинявайки се за някое настъпване, женските бойни кобили минават през теб с високи токове, викове на войната и манталитета на 5-годишна девойка, която е останала без кукли. Едва тогава осъзнавате, че плажът трудно може да понесе аудиторията. 

Употребата на оптически устройства е забранена

Винаги сме вярвали, че концертите са музикални събития, на които можете да се насладите на качеството от първа ръка. Докато сте почитатели на тази теория, няма нищо, което да ви подразни. А можете да откриете дразнители навсякъде покрай вас. Започваме с човека с квадратната глава (повярвайте ни, той съществува), възбудената приятелка, която трябва да е качена на нечии рамене и нашата любима дама с високи токове. След като преодолеете тези недостатъци, можете спокойно да се порадвате на изпълненията. Това са нормалните неща от всеки отворен фестивал и винаги може да е по-зле, нали? Положителното в цялата история е, че повечето качени на нечии рамена се оказаха като представителки на тежка категория, докато гаджетата бяха пропуснали деня за крака - има справедливост. 

Роби, Роби, Роби

Сигурно ще бъдем разпънати на кръст за тези думи, но английският поп лорд не успя да ни впечатли чак толкова, все пак имаше достатъчно добри изпълнители, които заслужаваха да бъдат чути и да получат доза уважение. А и нека не забравяме, че някои родни музиканти също взеха своето парче от тортата. Ние бяхме за Kasabian, извиняваме се предварително! Сигурно можеше да се получи някакво равенство, ако не липсваше леката информационна дискриминация. Може да бъде леко тъжно, когато изпълнител излезе да ви каже "Ние знаем, че не сте дошли да слушате нас, ама все пак...". 

Положителните страни

Въпреки изредените негативни черти, смеем да твърдим, че организацията беше на високо ниво, някои брилянтни идеи изплуваха на плажа от самото начало. Въпреки всички мрънкалници, обслужващият персонал беше доста добър и учтив. Плащането с картите спестяваше доста време, жените с клинчета, гривнички и всякакви други рекламни материали, както и фактът, че всичко завършваше с електронни мотиви и аромата на млада и силна Холандия. Странно, ала се оказва, че електронната музика винаги изпуска подобни есенции, а може да е било и от морето, не сме сигурни. Забавната част на електронната музика беше изразена във факта, че след като сте прекарали сериозно количество, чакайки да видите музикалните идоли, пауърът изразен в няколко миксирани напитки ще доведе до интересни идеи като "Нека призовем дъжд чрез призоваването на морските духове, използвайки забравените танци на шаманите!". Извиняваме се предварително, ако те видели няколко идиота, които играеха танцът "Как убихме мечката" със стъпки от "Цепим съчките на Икебаната"! 

Организацията беше на доста високо ниво, просто някои хора могат да оставят горчиви спомени под формата на белези, ама това винаги е било неизбежно. Подозираме, че и следващата година ще си заслужава да се посети отново.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g
10 август 2015 | 14:07

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 14 САЙТОВЕ (СТРАНИЦИТЕ СА ОТНОВО ОБНОВЕНИ) САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ------------------>p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g