Да спасим мъжът днес

Да бъдеш мъж не е особено лесно, а с наличието на толкова жени е направо невъзможно. Благодарение на модата и фактът, че децата имат неограничен достъп до таланти като Джъстин Бийбър, създаването на мъжко съсловие вече е доста трудно изпитание. Разглеждайки статистиката, постоянните оплаквания за липса на мъже и загиващата свобода на словото, която вече работи единствено и само в полза на различните, доказва, че вече е адски трудно да бъдеш мъж. Дори разказването на един виц трябва да бъде добре обмислено, защото все някой ще се засегне. И всички тези постоянни ограничения от правото да пръднем на публично място до заключването на черния хумор е доказателство, че сме на изчезване. Защо? Никой не търси разсъждаващ и мислещ човек, който не се страхува да казва истината, познава историята си и изненадващо за всички може да казва истината, когато и където пожелае. Животът по всички правила е повече от абсурден, което много генерално показва, че наистина трябва да се направи нещо по въпроса. Какво убива най-често средностатистическия мъж? Според статистиката на CDC на първо място започваме с проблемното сърце, следвано от рака, после продължаваме с внезапни наранявания по невнимание, хронични заболявания при дихателните пътища, удар, диабет и някъде на 7-мо място можем да позиционираме самоубийството. Поглеждайки първите 6 и вече знаем, че всички те идват породени от стреса. Точно така, постоянното обмисляне и преосмисляне на всичко, нощните състезания в лабиринта на мозъка и търсенето на изход от всяка една ситуация, е помогнало за стабилното заличаване. Стресът е основен причинител на заличаването, а негов основен източник могат да бъдат много фактури, включително и жената. Ето защо решихме да обърнем малко внимание на всички вас, които трябва да направят чудесата от храброст, да продължават да стават, дори и след като краката не ги държат. Говорим за тихите войни, които от 9 до 5 стоят на работното място, търсят решения на 1001 проблема и често се замислят за Бил Гейтс и неговия живот в момента. Ето защо решихме да покажем някои основни практики за по-приятен живот, както и дълголетие, защото много често сме твърде млади за посещението при лекарите. Ето какво наистина трябва да знаете за себе си, макар и никога да не си го признавате:

1. Правиш каквото можеш

Колко хиляди пъти си чувал това "Другите мъже правят..." и си искал да счупиш нещо, да се присъединиш към ISIS или просто да вземеш пушката и да покажеш какво правят другите мъже. Животът може да се разглежда като състезание, но само за тези, които искат да участват в него. Другите никога не са те интересували и каквото и да правиш, както и да оцеляваш, ние, както и ти, сме сигурни, че правиш най-доброто, на което си способен. Ако на някого не стига, нека направи повече. Във всеки един момент, всеки един от нас е взел решение, дали е било грешно или правилно, няма никакво значение. Животът няма втори епизод, следователно си взел най-доброто решение в трудния момент. С изключването на всички съдии и оценяващи, можеш да живееш поне още 15-20 години по-дълго. Ако някой не харесва какво правиш, може спокойно да потърси нещо по-добро, все пак и Ватикана вече намали шансовете за провъзгласяване на чудо. 

2. Миналото няма стойност

... особено ако не си научил, че никога не се ходи с едри пари в стрип клуб. Ако често прекарваш времето си в размисли от рода на "Трябваше да направя..." или "Защо не послушах еди кой си...", тогава наистина не давате шанс за развитието си. Грешките са единственият полезен опит, който може да имате и без него ще бъдете като стерилна рибка, която никога не е видяла големия океан. Приемете фактите, сгрешили сте, за да станете нещо по-добро или евентуално да платите някакви суми на уролога, защото в днешно време и рускините идват повредени и с много сериозно венерическо наследство от предишни партньори. Самосъжалението е само за турските сериали, вие сте много по-добри от тях! А щом спрете да живеете в миналото, тогава минаваме на следващата точка

3. Прошката

Ала не от други хора, а от вас самите. Защо? В един прекрасен момент ще осъзнаете, че толкова много сте намразили всичко в себе си, че не можете да се зарадвате на нищо. Това се случва, защото сте свикнали да бъдете перфекционистът, безгрешният, машината, терминатора и всякакви други суперлативи за самоунищожаващ. Времето винаги доказва, че след всяко зло ще дойде нещо по-хубаво, просто трябва да пуснем старите терзания. 

4. Човешко същество

Знаеш ли защо мъжът никога не мрънка? Първо няма никакъв смисъл и второ, той никога не получава съчувствие. Позволява на стреса да го превземе, да го съсипе и на финала да му позволи да изкара няколко месеца до година, занимавайки се с абсурдни терапии и кошмари, които само съкращават цялото му съществуване. Осъзнаването, че ти също можеш да се измориш, можеш да грешиш и често да не си в състояние да свършиш нещо, са доказателства, че си човешко същество, а не машина. И очакването, че трябва да можеш всичко от подмяната на водопровода до правенето на сърдечно съдова операция в домашни условия с бръснарско ножче и корда за конци, е просто абсурд. Животът е твърде кратък, за да научаваш един милион глупости, които по-късно трудно биха намерили приложение. Не е срамно да не можеш нещо, срамно е да не го можеш и пак да се мъчиш да го правиш. 

5. Ти си най-важен

Проумей го. Никой не милее и няма да милее толкова, колкото би могъл да милееш ти сам за себе си. Не можеш да очакваш, че на някой ще му пука и ще се вълнува от твоите хобита, мечти и истини. Ето защо никога не позволявай на някой друг да контролира собственото ти щастие. Искаш да скачаш с бънджи, да направиш дрифт кола, да се напиеш като казак на вечеринка, да тренираш смесени бойни изкуства или просто да преслушаш всички стари песни, които обичаш и по някакъв начин са ти подействали - ДАВАЙ! Мъжът е независимо същество, което съвсем спокойно може да изключва всякакви норми и абсурди, които някой друг му налага, включително и облеклото. Кой е казал, че си твърде дърт за конзолите, хаус партито от тъмно до тъмно или за изработката на лична фитнес зала? Ти си това, което искаш да бъдеш и никога не трябва да позволяваш на някой да ти казва какво трябва да бъдеш. Не позволявай на някой друг да обърква плановете ти. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!