Дивата агресия, която ни убива

Едно от качествата на демокрацията е, че в този прекрасен режим, гражданинът получава свобода и защита на личната собственост, както и на своя интелектуален труд. Демокрацията, както всеки друг режим на управление, е съвършена система и минимално количество грешки, но само на теория, в реалността сме принудени да гледаме съвсем друга картина. Преди време познавахме човек, който редовно пътуваше до Ирак и винаги разказваше едно и също нещо - "Демокрацията съществува само до табелата на Багдад, след нея започва бесният патриархат и законът е старейшината.". 

Американската демокрация и елиминирането на диктаторите по света може само да докаже, че нито един народ не може да изпревари съдбата си. И докато телевизорът ви занимава със стари филми от дивия запад, дивият изток започва все по-бързо да обсебва и нас. Защо? Вечерните новини, сутрешният блок, както и редица други медии, показват в какво се превръща една държава, когато законът спазва собствената си логика. Съчетанието между него и законите на джунглата, показват само опиянението на един народ, чийто живот започва в петък и приключва в неделя вечерта. В останалите дни от седмицата се опитваме да оцелеем.

"Човешкият ум не се събужда всяка сутрин, мислейки, че това е последният му ден на земята."

Замисляли ли сте се колко пъти на ден имате шанса да бъдете убит? Нека започнем с това, че сутринта отивате до магазина за цигари и една "добра" душа решава, че има нужда от 10-20 лева, с които да си купи доза, докато вие нямате нужда от корем. 

Качвате се в колата, за да отидете на работа, засичат ви рязко, натискате клаксона и печелите избиването на зъби, както и някоя друга фрактура - безценно. 

Работите като магазинер за 500 лева - защото това е работата за всички в днешно време - очаквате поредният луд с пистолет и наследен опит за обири от "Бандата на Оушън" и "Жега". 

Тръгвате да се прибирате у дома, избирате кратката и по-тъмна пътека, за да може някой да ви счупи главата с палка и след това да ви остави да изстивате в храстите - някога имаше осветление, но крушките се чупят, а и токът е вече скъп. 
Дори и пресичането стана екстремно изпитание, след като може да ви убият и виновни няма да има. 

Дами, вие се опитвате да откриете секс за една вечер? Обуйте късата си пола и се приберете по по-големите булеварди, гарантираме, че актът ще бъде интимен, анонимен и без вашето съгласие. 

Господа, отидете на бар, изпийте три уискита и изчакайте големите бицепси с гладки мозъци да проверят, колко дълбоко в черепа ви е скрит интелекта. 

Честито, преживяте един прекрасен ден, затегнете коланите само още 40-50 години и може да стигнете до златната пенсия, когато ще получавате мизерните 200 лева - 100 отиват за лекарства, а с останалите може да се чувствате като Пабло Ескобар. И както казваше Джак Никълсън в "The Bucket List": "Някъде, някой щастливец получава сърдечен удар!". 

Добрата новина е, че по всичко личи, че можете съвсем скоро да намерите покой, докато младият и леворък специализант (защото помним колко касапи бяха необходими, за да се открие един апандисит)  ви уморява, но статистиката показва, че замърсяването на въздуха не е толкова драстично и мнозина ще седят у дома си, чакайки дивата смърт да влезе с палки и боксове. 

България заприличва на Ирак и някои закони функционират само до табелата на столицата, там свършва и "Европа", за която всички говорят. Дори Беър Грилс няма да издържи в родното село, защото и животните не могат да бъдат толкова агресивни едни към други. За няколко месеца, всяко село имаше протекцията на жандармерията, други вече наеха охранителни фирми и използват агресията на биячите срещу крадците на дребно. 

А трети просто се надяват, че животът им ще приключи бързо и няма да ги бият толкова, че ще заспят и никога няма да се събудят, без да съжаляват за нищо. И докато се свиват от студ, защото нямат стотинки за дърва, опиянени от собствения си глад, помислите за всички полицаи, които довечера ще обикалят, за да правят забележки за силната музика, пиянските песни на улицата, както и за поредните глупави свади между бачкатори, които не са успели да стигнат до решението: "Левски или ЦСКА?". И защо ви занимаваме с тези глупости, сякаш нещо ще се промени, нали? Има ли смисъл да повтаряме едно и също. Сигурно няма, но поне сме длъжни да ви покажем какво ще е бъдещето, ако доживеем до него... И нека не забравяме, че сме "европейци".

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
mery
13 март 2016 | 13:04

Bravo.Ctraxotna ctatia

Jesus
12 март 2016 | 20:47

Тъпо и нищо ново - само баластра!