Джим Кери проговаря за депресията и животът след нея

Ако сте израснали някъде през 90-те години, когато беше зората на видеото и видеотеките, няма начин да сте пропуснали таланта на Джим Кери. Това е човекът, който наистина може да помогне на някой да се напикае от смях. Всяка една роля, до която този човек се докосне, е чисто съкровище - брилянт. За кратко време успява да се озове в класацията на 25-те най-добре платени актьори, а неговите филми продължават да носят сериозни и солидни печалби. Странно е, че актьорът е направил някои от най-добрите комедии, става жертва на депресията. Робин Уилямс е казал, че най-тъжните хора винаги са усмихнати, защото не искат да завлекат никой друг в същия ад след себе си. В един или друг момент, всеки е попадал в този ад и е търсил някаква следа и изход. Някои го виждат в лекарствата, други го виждат в наркотиците, а трети решават, че вече не им се играе на тази игра и слагат край на своя живот. Започваме да подозираме, че именно депресията е едно от най-важните изпитания, през които един човек трябва да мине. Благодарение на модерното и бързо развиващо се общество, мъжете също се превръщат в основна цел на този социален феномен. Мнозина стават затворници на своето собствено съзнание и се въртят в една сива и мрачна клетка, запазвайки мълчанието и вярвайки, че силните мъже никога не говорят по тази тема. Сигурно седите и си мислите, че на негово място не бихте могли да бъдете в депресия, все пак имате милиони в банковата сметка, хората Ви обичат, можете да се пенсионирате и да бъдете щастливи, какво изобщо може да се обърка в една толкова красива картина? 

Самият актьор признава, че с депресията се бори от много години, но всичко остава в тайна. Едва през 2009-а година решава, че наистина няма какво да губи и просто се отказва от маската на щастлив и усмихнат актьор. Имайки предвид трудния живот, Кери изобщо не изненада аудиторията с признанието си, той изненада с разсъжденията си след това. Преди да стигнем до тях, нека видим някои от причините за преживяното. Както много други комици, Джим признава, че именно комедията е била неговия спасителен остров и бягство от грубата реалност. Мнозина актьори признават, че професията им е единственият защитен механизъм, който успява да го предпази поне за известно време. На 15-годишна възраст напуска училище, за да може да помага на своите родители. Това води до ускореното израстване, загубата на необходимите приятелски връзки и на образование. Започва работа като портиер и на бюрото си държи голяма бейзболна бухалка, защото се надявал, че някой ще се заяде с него и ще може да го натупа здраво. В един момент заживява с цялата фамилия в каравана, защото баща му губи работата си. И след като всички тези фактори успяват да се наредят, започва и бавното губене на вярата и с това завършваме рецептата на добрата стара депресия. Никога не може да знаете кога това ще се случи и на вас, дали ще сте готови, но щом излезете от това състояние, светът никога няма да бъде същият, вероятно ще бъде различен. Вярвайки на човека с повече житейски опит от нашия, депресията може да бъде последния щрих на цялостната картина и след мъчителното си изживяване, най-вероятно ще позволи да бъдете себе си, да се настаните изцяло в собственото си тяло, да се разходите из разнебитените краищата на душата си и да осъзнаете, че това е Вашето място и само вие може да бъдете архитекти на себе си, никой друг. И ако има нещо, за което сме съгласни и винаги ще бъдем съгласни, това ще са всички розови постижения, всичката техника, която може да придобиете, всичките почести и слава, но щом ги получите, щом вече сте ги постигнали, осъзнавате колко ненужни са и колко точно сте изгубили, преследвайки вятъра. Няма да разваляме нищо повече, нека човекът каже това, което всички знаем и отказваме да признаем, защото съдбата не обича слабите, нали? 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!