Facebook е корпоративен фашизъм

Работата в социалната мрежа Facebook отдавна е станала известна с доброто заплащане, приятелската атмосфера и разнообразието от позитиви. Поне така изглежда на повърхността, но не всички са на същото мнение. Според Антонио Гарсия Мартинез, ситуацията в социалната мрежа няма нищо общо с рекламата.

Той успява да опише какви точно са минусите в голямата корпорация. Неговите наблюдения са, че всички във фирмата поддържат култа на корпоративната атмосфера, облечени са с тениските на социалната мрежа и показват, че обличат дори децата си. Мартинез признава, че дори интервюто не е особено леко и в повечето случаи прилича на изпит на бежанец, отколкото на позиция за работа. В повечето случаи Мартинез признава, че е бил по-скоро част от секта, отколкото от голяма фирма. Притеснителен факт е, че след няколко месеца там е усетил, че се заразява! По-сериозно описание на работната среда може да бъде открито в книгата на Антонио - "Chaos Monkeys". 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e. o v o .b g
11 октомври 2016 | 23:14

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 46 ОТ 69$ ДО.....$ МЕСЕЧНО САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ОБНОВЕИЯ САЙТ(НАД 50 000 ПОСЕЩЕНИЯ) ЧРЕЗ ГУГЪЛ------->p e c h e l i o n l i n e. o v o .b g --------->ФЕЙСБУК СТРАНИЦА-PECHELI OT SAITOVE