Хобитата, от които можеш да се лишиш

Сигурно си забелязал, че работата ти отнема най-голяма част от ежедневието ти. Липсата на повече свободно време е обвързана и с по-трудния избор - какво да правя след работа? Почти всеки се опитва да извлече най-доброто от оставащите свободни часове, преди да се пресели в страната на сънищата, където най-често е в компанията на любимите порно звезди. Съществуват занимания, склонни да изяждат почти целия ти ресурс, отнемайки много повече, отколкото можеш да си представиш. Виж от какво да се откажеш, за да живееш много по-щастливо и спокойно. 

Телевизията

След второто или третото преместване в новата квартира и, дай боже, новия дом, осъзнаваш, че телевизорът може да е най-тежкото имущество, което да пренасяш, за да събира само прах. Телевизията на 90-те беше прекалено благодатна, защото започваше в късния следобед, когато искаше да излезеш с приятели, за да пиеш бира и използваше малкия черно-бял звяр, за да видиш някой мач - мнозина живееха във време, когато футболът не беше виц, а истинска сила. Днес си абониран срещу скромна сума за 24-часовата промивка на мозъка, която се напълни с турски сериали, риалити предавания и телевизионни предложения от рода на "Кой е по-по-най". Телевизията действа подсъзнателно и освен, че унищожава нервни клетки, тя е отговорна и за хилядите мозъчни, които се самоубиват, когато Фикрет хукне в ефира и те олиса с поредната семейна трагедия, сякаш нямаш достатъчно у дома. Не сме най-големите патриоти, но всичко трябва да има своите граници, а постоянния телевизионен пълнеж е само началото на затъването в информационната дупка. Продай телевизора и продължавай напред. 

Компютърът

Той вече знае всичко за теб, след като го водиш до тоалетна. Голямата бяла кутия еволюира в тънка бърза машина, която сваля порно и видео игри за 20 минути. Удоволствието се превръща в хоби и еволюира до мания, защото само сменяш столовете, подлагайки се на същото облъчване. Не си служителя на месеца, защото прекарваш деня в ровене и разглеждане на набора от десет сайта, фейсбук и два форума. Употребата на компютър след работен ден се позволява само за порно и пускане на музика, докато правиш порно. Никакви игри, никакви фейсбук забавления и каквото още можеш да се сетиш. Опитай се да останеш в импровизираното спокойствие и се отдай на себе си, интернет приятелите не са никакви приятели. 

Риалити шоу

Да кажем, че си пропуснал успешно новините, видял си хората, които са готови да лазят по корем за пари, отваряйки кутии за обувки. Стигаме до момента на истината - реалността. Основната идея на всяка журналистика е да покаже реалността и всичко, без да го украсява. Почитателите на горчивата истина ще останат разочаровани, изправяйки се пред този иновативен и успешен формат. Реалитито става реалност, когато си се научил да оцеляваш с минималната работна заплата и въпреки това нямаш ефирно време и рейтинг, защото няма кой да изпрати и един буркан със зеле, а за смс-те не искаме да коментираме. Изведнъж се озоваваш в къща, много по-добре направена от твоята, с обитатели, далеч по-прости, но пък известни, които са заети само с една задача - да си пълнят пъпа с черупки от семки. Битовизмите избледняха и стратегията се смени.

Родният зрител е готов на всичко, за да може да се забавлява малко и затова дава първородния си син на камерата. Малкото пеещо човече е толкова мило и невинно, че няма как да не пуснеш един смс за него. Твоето щастие е за сметка на детския грим, репитициите и гоненето на рейтинг. Родени сме като истински песимисти и затова ще ти припомним за всяка бъдеща звезда, която изчена като старите пари от сцената, защото след края на шоуто, лампите изгасват. 

Сериалите

Когато един човек каже, че не гледа телевизия, а си сваля филмите, той практически е ефирна жертва, но се лишава от рекламите - една огромна победа за свободата от диария и другите ректални проблеми. Киното вложи много в този вид продуциране, гарантирайки безсънни нощи в чакане и поява на новите филми, както и гледането на цели сезони. Сериалът е новата мода, която гарантира, че ще седиш и ще се облъчваш, докато изгубиш и последната секунда от работното си време. Тук също трябва да си умерен, защото филмовият маратон е като времева дупка - никога не осъзнаваш, че работния понеделник е дошъл, а ти имаш твърде много задължения. Започни да инвестираш времето си в малко по-ценни занимания и се събуди от мониторната летаргия. Това поне ще запази очите ти в следващите няколко месеца. 

Жълтите клюки

Те бяха сериозен хит, когато интернет все още липсваше и по-голямата част от звездите, които обичаш, нямаха фейсбук. Обществото вярва в тях, защото са твърде различни, а съмнението сред тях не можеше да съществува, защото фабрикуването беше повече от перфектно. Днес могат да послужат само за уплътняване на фуги и отвори, осребряване в селския нужник и евентуални подпалки, когато липсва запалката за камината. Въпреки абсурдите, написани от автор на кокаин и абсент, хората ги купуват, а това само показва, че сме по-наивни и от 40-годишния мъж, сляпо вярващ в Дядо Коледа. 

Какво можеш да правиш

Забелязваш, че времето се оправя и това дава възможности за истинската социализация - с хора извън дома, където циркулацията на въздух е по-силна. Използвай свободното си време за повече физическа активност: карай колело, разхождай се сред природата и прави нещо, което би могло да бъде по-полезно за тялото ти от сегашните хобита. Имаш шансовете да бъдеш много по-отворен за света, както и за жените в предстоящия сезон. Върни се към първото и най-истинско забавление - книгата, която отдавна подпира прозореца отворен. Не си изморен, щом можеш да подложиш очите си на изнасилване пред екрана, четейки субтитрите.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари Онлайн
18 март 2014 | 16:59

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 14 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g

LLC
18 март 2014 | 13:13

И аз съм забелязал, че компютърът е най-полезен, като се ползва само за порно и за музика :D