Искрено за Студентски град, поп-фолк-а и салфетките

Студентски град винаги се превръща в мерник на всеки с мераци за бърза сензация и форсиране на 15-те минути слава. Ако искате да Ви цитират, направете си блог и напишете подробен анализ на Содом и Гомор през българската призма на трагедията, безсилието и омразата. Разкажете за 8-я кръг на ада, поп-фолка, проституцията, наркотиците и оргията с покани в 24-ти блок, защото е ремонтиран (и до днес не знаем номерацията, извиняваме се предварително, ако сме се объркали). Студентски град е нещо като дипломна работа за бъдещия блогър, влогър, могър и хейтър. Авторите обикновено повтарят едно и също заклинание, очаквайки награда Пулицър, провъзгласяването им за новия Карбовски и гузната будна съвест на българина, който все още смята, че най-патриотично е да сложи знамето на балкона и да препрочита стария учебник по история. Няма повече да се отклоняваме от това проклето място, където вишистите се самоубиват с алкохол, повръщат по пейки и общежития, без да осъзнават, че утре ще са принудени да градят бъдещето на нацията - малко се съмняваме, че това би било възможно, докато работят като охрана на строеж, продавач в денонощен магазин, слушат популярното "Чийзбургер с малки картофки, моля!"  и  много други (честите професии след дипломиране). 

Що хвърляте салфетки? 

Признаваме, че по наше време бяха безплатни и не се хвърляха. На запад можете да видите дискотеки, които изсипват балони върху публиката и пяна през лятото, но след като цената на сапуна и балоните е по-висока, салфетките се превръщат в най-удачния вариант за аранжирането на всяко нощно заведение. Всеки има правото да хвърля каквото и да било, след като може да си го позволи, докато останалите ще се наслаждаваме на питието. Апропо, оркестърът винаги може да се срещне във всеки нощен клуб на балканите. Нищо ново под слънцето няма да откриете във всеки втори текст за поп-фолка, Студентски град и бъдещето на родината. Подозираме заформянето и на трите в един омагьосан бермудски триъгълник с поглед на илюминатското око! 

Един цивилизован пример за западен кампус?

Ако попитате всеки хейтър, Студентски град трябва да се преустрои, дискотеките и баровете да се затворят, а на тяхно място да се вдигнат библиотеки, да се устроят клубове на логиката и математиката, а секс да се прави само с разрешителна бележка от домакинката на общежитието, състезателният валс ще бъде по-късно.

И до днес не можем да разберем какво точно се е случило на човек, който вярва, че западните кампуси са толкова цивилизовани, напреднали и хората там са отишли само да учат. Някой да е пропуснал класическите филми от серията "Американски пай"? Нито един не е виждал абсурдните братства, в които трябва да изпиеш литър уиски на шотове, да си обръснеш задника или да се излагаш, нали? В западните кампуси можете да видите напористите млади умове, които не близват и капка, отдават се денем и нощем на ученето, за да се превърнат в копието на професор Хокинг. 

Мечтата на провинциалиста от "На София"

Разгледайте няколко текста, в които темата е "Студентски град" и ще разберете, че родените извън столицата са нещо по-страшно от шотландец на пазар в Истанбул. Това са хората, за които казват, че ще учат, употребяват диалектни форми от други планети и живеят с мечтата да се изчукат (без извинението) в тоалетните на всяка чалготека. Да кажеш на студент "Дошъл си да учиш, а не да пиеш!" е като да кажеш на служител във фирма "Дошъл си да работиш, а не да гледаш фейсбука!". М-да, всяка година идват млади хора от различни точки на България, както и от Балканския п-в, за да учат. Това са хората, които имат достатъчно мечти и все още разполагат с някакво самочувствие и вяра, че могат да помогнат на човечеството, инвестирайки своя труд в нещо полезно. Въпрос на време е да бъдат настанени в нещо, което прилича на бункер, космическа капсула от "Зов за завръщане" с полеви условия на руски фронт.

Ние сме хората, които най-малко биха могли да ги съдят за убиването на мозъчни клетки с евтин алкохол и щракането на пръсти. Нито един човек няма да издържи на арогантността на мосю професора, хлебарките в леглото и почасовата работа за левче. Един път в месеца ще виждате тези хора в същите заведения, опитвайки се да забравят пълната мизерия, в която са обградени. Наистина уважаваме всички автори на мозъчни трусове, които винаги решават, че са хванали Мойсей за шлифера, щото имат блог и вече могат да говорят за политика, цената на горивата и поп-фолка, използвайки уюта на детската си стая, докато мама готви мусакичка, а татко гледа документален филм по National Geographic. 

Имаш правото да не харесваш, но не и правото да обиждаш

На територията на въпросния източен кампус ще откриете много повече от чалготеки, просто колегите винаги решават да споделят своите фантазии за една вечер на чалга. Студентът днес може да открие много приятели, които споделят същите интереси и се отдалечават от чалгата. Ще намерите няколко футболни игрища, зали с тенис маси, най-обикновени чугунени лостове за физически упражнения, огромен брой фитнес зали и спортни клубове, както и редица други алтернативни занимания на хвърлянето на салфетки. Животът не започва и никога няма да свърши с чалга (все още страдаме за "Строежа", ама). Някои хора се нарамваха с организирането на LAN партита, футболни турнири и какво ли още не, но същите не правят секс в тоалетните на заведенията и за тях рядко се пише. Такъв е манталитетът, ако не се друса, не е интересно! 

Като заключение

Студентски град е от онези места, в които човек може да открие всичко от електронна цигара до уран. Той е умален вариант на нашата мила родина, в която светлина получава само поп-фолка с голатата си. Сексът в тоалетната не се прави само в София - на Слънчев бряг има достатъчно кабинки за изпразването на смисъла и други философски беседи. Уважаеми студенти, продължавайте да правите това, което Ви се прави и не се съобразявайте с блогърите, все пак сте на възраст, в която трябва да опитате всичко, защото след още няколко години ще седите пред бюрото, ще слушате за служебните неволи, кризи, илюминати и масони.

Не си въобразявайте, че един ден ще управлявате тази страна, защото рано или късно ще разберете, че от Вас не зависи абсолютно нищо, но пък сте способни да си направите блог и да изразите политическото си мнение, както и културното, защото таксиметровите шофьори нямат време да правят дълги постове. Ние лично бихме искали да знаем, че сме можели да си позволим една безпаметна вечер, защото днешните цени на алкохола показват, че битовият алкохолизъм може да се превърне в сериозно хоби. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Limona
30 март 2015 | 11:45

Е*ане по кенефите винаги е имало и винаги ще има. То ако от 19 - 24 години те правиш глупости кога като станат на по 30 със семейства ли? P.S. По мое време салфетките служеха за други неща някой ако може да ми обясни скритият смисъл зад тяхното хвърляне моля.

umad
26 март 2015 | 12:34

Сега му е времето да се опита от всичко. Нека започнем с петичка хероин, и секс с някоя обща, която е каталог за венерически болести, без презерватив, разбира се !

Kalata
26 март 2015 | 00:20

Е В А Л А ! ! !

Kalata
26 март 2015 | 00:19

Е В А Л А ! ! !

A4qpex
25 март 2015 | 18:25

Най-хубавите години от живота ми минаха там...за нищо не съжалявам, беше супер.