Истинският мъж е класика и рядкост

Забелязали ли сте, че има твърде много жени, които смятат, че познават истинския мъж, когато го видят? Същите най-често остават самотни, защото са толкова заети със служебните ангажименти, че дори нямат време за секс на някой безлюден паркинг. М-да, всички имат мнение и розови фантазии за принца на белия кон, но нито една не може да се похвали с подобно завоевание. Ще кажете, че истинската модерна жена няма време за връзки и ежедневието й е толкова натоварено, че просто не може да си причини нещо подобно, ала ще сбъркате - тези дами просто не могат да открият грешник с търпимост на Далай Лама! Забравете за модерния мъж с метросексуален гардероб, оскубани вежди, Kindel под ръка и iMac в раницата. Забравете за онзи изнежен амиго с дамска чанта и навити ръкави, които показват не само пилешките мускули и татуси, но и добре поддържания маникюр. Гледаме подобни индивиди, превъртаме лентата и още не можем да открием сцена, в която Рамбо беше със залисан бретон и Арнолд да имаше гланц за устни. Добре, това може да е Холивуд, но когато Джъстин Бийбър не съществуваше, никой не беше чувал за епилацията на краката или обличането на прилепналата дрешка, с която да изпъква шкембето. Колкото повече гледаме модерното, толкова повече искаме да се върнем назад към корените, когато гелът беше от вода и захар! Ако сте човек, който смята, че е модерно да говори нежно като френска проститутка, моля, пропуснете този материал. Пожелаваме приятно четене на останалите 5 човека! Защо трябва да бъдете класик, вместо модерно недоразумение! 

Класикът е критик

Нека не бъркаме критиката с мрънкането - първото идва с редица предложения и качествени заключения, другото е просто загуба на време. Критикът е човек, който мисли и може да вижда през матрицата, той не вярва сляпо на всяка новина, анализира ситуацията и говори много малко. За жалост, същият най-често се смята за идиот от едно общество, защото интеграцията е по-трудна и от тази на малцинството. Критикът не може да види смисъл да гледа брадъри, таланти и други идиоти, които убиват мозъчни клетки. Чете определени вестници и има достатъчно богата обща култура, с която да накара и най-големия авторитет да се засрами. Той отказва да е модерен, защото не вижда никакви позитиви от тази социална промяна. Не си мислете, че той не показва средни пръсти, напротив, ала е толкова учтив, че биха могли да ви се сторят като комплименти.

Дами, можете ли да познаете милионер, когато го видите? Един от тях е! Нека игрите започнат!

Класикът е скромен

Той не се нуждае от публичното одобрение, не изпитва нужда да се доказва пред някого и не се чувства добре в крещящо скъпите дрехи. Идеалите му не позволяват да кара мощна кола на газ, защото било е по-изгодно. Твърде горд е, за да взима пари на заем и да живее на кредити. Можете да кажете за него, че е реалист с трезва самооценка и точна локация във вселената. Иновацията не може да го съблазни достатъчно и не може да го спечели, подлъгвайки го с нови продукти, които биха погъделичкали егото му. Класикът мрази тарикатите и тарикатските номера, плаща си на време, гледа те в очите и не търси начин да те прецака, защото може. 

Класикът е верен

След като света може да го разочарова по всяко време, той залага само на изпитаните и тествани елементи от живота. По тази причина ще видите, че пие само един вид алкохол, отказвайки ледове, чадърчета и други допълнителни украси. Класикът не се напива пред хора, не си позволява да пие от бутилката, не привлича внимание (въпреки, че го получава) и познава точно всички свои възможности. Всяко негово занимание, включително и пиенето, е строг ритуал, който трябва да се уважава. Няма да го видите никога с къси гащи и джапанки в бара. Верен е на ограниченият кръг от марки, които са успели да спечелят доверието му, верен е на старата си кола, която надживява всичко ново, както и на добрата стара Nokia със зелена и червена слушалка - не прави селфита и няма Facebook. 

Класикът е възпитан

Той отваря врати, използва изчезнали думи като "Благодаря", "Моля" и "Извинявай". уважава всеки по-възрастен от него и винаги е внимателен с истинските дами, които вече могат да бъдат открити в червената книга. Организмът му запазва швейцарски неутралитет, когато ушите му започнат да приемат звуковото кръвосмешение между фолк, мазен кавал и виенето на гладно куче, преследващо каруца. И докато снагата отказва да върти гюбеци, вътрешното същество кърви и крещи от болка. По-късно може да лекува раните си с Pink Floyd, да медитира на аудио нирваната на Питър Гейбриел, може да успокои нервите със Sting и след това ще заспи под звуците на The National. М-да, трудно му е да си обясни как е възможно всички да пеят за любов, след като са продали душата си за материалното. 

Класикът филтрира

Човек трябва да прочете 100 книги през живота си, но има само един живот, за да ги намери. И докато светът полудяваше от сиви нюанси и порно, той се губил в болезнената алкохолна реалност на Буковски, поне веднъж е пил джин с тоник в Куба, разговаряйки с Хемингуей, понякога е ходил на изток от рая, слушайки историите на Джони, мълчал е заедно с Шопенхауер и никога не разбирал любовните чиклити - те имали ефекта на модерен поп-фолк върху него. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Мартин Илиев
19 септември 2015 | 17:32

И въпреки всичко - марихуаната е още нелегално цвете ... Вярвам , че това обобщава информираността на хората във световен мащаб.Все още има хора вярващи във свръх същества дето те наблюдават постоянно. (божества и прочие) Още се вярва на политици , още се вярва и на корпорации и фармацевтичните компании. Аз ли имам проблем , параноя ли ме мъчи , луд ли съм или са луди повечето други ?

Мартин Илиев
19 септември 2015 | 17:22

Браво. " +1 " ;)

05 септември 2015 | 09:42

М-да, и в най-хубавата статия не липсва изкушението да се оплюят жените, колко прекрасно започва статия за истинския мъж! Виждаш страхотна снимка, хубаво заглавие и с усмивка започваш да четеш... но трябва да преглътнеш поредния женомразки хап.Е, има и хубава част. Както писа Читателка: много, много хубава част, ода за Класика.

05 септември 2015 | 00:56

И сега кой ще каже дали отговора на загадката е верен?Меновете? Само на мен ли ми се струва, че е само един ? Всички статии са като написани от един човек, в един стил-многословен и претрупан. Налага се понякога да препрочиташ по няколко пъти изречението, за да не изгубиш нишката на идеята...

Sweetie
04 септември 2015 | 21:11

От едно известно време Меновете не се подписват целенасочено, за да се избегнат личните нападки. Обаче пак не могат да се скрият. ;) :D

Woman
04 септември 2015 | 19:14

Милионерът е възрастният с брадата.

онзи
04 септември 2015 | 13:50

Благодаря!

N
04 септември 2015 | 08:05

Аз също смятам като коментар 1, че увода е излишно плюене по модерните мъже и жени. В тяхна защита ще кажа, че познавам млади хора, които слушат стойностна музика, ненавиждат съвременната пошлост и са много информирани и още по-критични.Не са много, но не са и малко.С тях е удоволствие да се говори, да слушаш заедно с тях любимите вечни парчета. Модерният класик съществува. Той гледа напред, през джуките и брадърите, през чалгата и тарикатщината и вижда хоризонти, за които ние можем само да се досещаме.

Една читателка до онзи
04 септември 2015 | 03:43

Благодаря и успех в търсенето!

онзи
03 септември 2015 | 23:48

1. Не, и тук е разликата - едни го приемат за задължение, други за принцип. 2. Това ще потвърдят/отрекат хората, които ме познават - аз съм си аз. 3. Обрънете се към екипа на сайта.

Извод
03 септември 2015 | 23:15

Класикът е верен безусловно на питието си и условно , и само в момента на дамата си.

Една читателка
03 септември 2015 | 20:12

Уважаеми Онзи, благодаря, че сте дали отговори на въпросите ми. От друга страна, те пораждат нови въпроси: 1-Ако смятате, че класикът е верен само ако избере това, то това не се ли отнася за всички мъже ? 2-Вие класик ли сте? Намерихте ли истинската дама, или и аз да ви пожелая успех?3- Впрочем статията защо не е подписана, кой е автора? 4-Фактът, че пиша тук не означава, че търся някого, а че обичам да беседвам с мъже.

онзи
03 септември 2015 | 19:03

Читателко, ако позволите , да отговоря на въпросите Ви... 1. Само ако избере да бъде верен - на сила хубост не става 2. Рядкост са - и жените, и мъжете(лични наблюдения) 3. Виж т.2 (лични наблюдения) Успех с търсенето!

p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g
03 септември 2015 | 15:37

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 14 САЙТОВЕ (СТРАНИЦИТЕ СА ОТНОВО ОБНОВЕНИ) САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ------------------>p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g

hunt
03 септември 2015 | 13:15

Съгласен съм с коментара на Читателката, статията е много хубава и на деветдесет процента вярна. Поне спрямо мен, разбира се :)