Истинският приятел по чашка
Всеки втори ти се пише приятел, но качественият другар по чашка е много рядко нещо. Намерите ли се с такъв (презумираме, че и ти си от тях) не се пускайте до стари години. Винаги ще имате нужда един от друг. Пиенето е като секса, може и да започнеш сам, но винаги е по-добре да завършиш с някой друг. Както за всеки висококачествен продукт и за този си има критерии:

 

 

Щедрост

Седнете ли на бара, парите са общи. Единият път твоите ще са повече, друг път неговите. Няма значение, важното е да се пие, докато ви останат точно няколко лева за такси.

 

Съобразителност

Няма смисъл да му обясняваш всичко по два пъти, независимо колко си пиян и колко несвързано говориш. Знае какво да прави, когато охраната стигне до грешното заключение, че вече си много зле или когато до вас седнат две сладурани.

 

 

 

Духовитост

Не е от тия, които след втората чаша започват да се репчат на всеки втори или още по-зле – започва да рони сълзи. Това е човек, с който можете 4 часа да не мръднете от бара, да се разцепите от смях и пак да има какво да си кажете.

 

Вярност

Ако ченгетата те поведат към районното, той ще дойде с теб (или поне ще се появи по-късно да ти донесе една минерална). Ако те зарежат, ще изтърпи цялото ти мрънкане, докато не осъзнаеш, че ти не си мъж за една жена. Ако стане бой, ще застане до теб, дори и да му поразместят физиономията.

 

Всеотдайност

Ако припаднеш на тротоара, ще те завлече у тях, дори и това да му коства 2 час влачене. Ако заспиш на бара, ще заспи до теб. Истински другар.

 

 

 

Предвидливост

Да ти донесе леген, литър и половина вода и кафе, когато те слага да легнеш. Да е измислил извинението, което ще пробуташ пред твоята, защо се прибираш в извънземно състояние. Да знае колко можеш да пиеш, така че никога да не трябва да гълташ активен въглен. Все моменти в живота, за които ще си му благодарен до живот.

 

Доброжелателност

Няма случай, в който да не му си се обадил да пиете по едно и той да откаже. Неговият диван си има дори табелка с твоето име. Е, повърнал си в мивката. На всеки се случва, другият път ти ще чистиш.

 

Дискретност

Ако си чукал жената на шефа си, остава между вас. Ако си имал сексуална фантазия с Татяна Дончева, кима глава съчувствено и на другия ден се прави, че не помни. Каквото се каже в пияно състояние, си остава там.

 

 

Още по темата

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!