Историите на последните оцелели

Някои хора наистина могат да изкарат впечатляващ късмет, когато става въпрос за екстремни преживявания. Някои попадат в терористични атентати, други стават жертва на срещи с психопати, но дори и тук могат да бъдат открити хора, които са успели да оцелеят този кошмар. Ето няколко души, чийто истории трогват света. Някои хора определено имат какво да разкажат:


Домът на болката

Това е популярен бразилски военен затвор, в който болката е първи приятел на всеки затворник. Там най-често затворниците са притискани да станат информатори или да дадат информация. В повечето случаи се използват забранени методи за мъчение, но в няколко случая дори се плащат пари, за да се издаде някой друг. Инес Ромеу е успяла да преживее цялото мъчение, след като се озовава по погрешка в същия затвор. За да бъде освободена, жената трябвало да скочи под кола и с това да демонстрира своята вярност. За периода от 1964-1985-а година са убити повече от 400 души. 


The Grim Sleeper

Един от най-известните убийци на Лос Анджелис, който най-накрая стигна до присъда, е отговорен за убийството на повече от 50 души. Статистиката показва, че може да бъде конкуренция дори на Чикатило. Никой не може да разбере как сериен убиец може да властва толкова дълго в модерен свят, но това са фактите. Лони Дейвид Франклин Джуниър е срещнал Ениетра Вашингтон и не успял да добави още една жертва в листа с убийставата си. Жената била простреляна в гърдите и докато Лони правил снимки на тялото ѝ, тя успяла да избяга. Година по-късно, Лони се появил покрай дома ѝ, за да провери дали наистина може да я разпознае. Нейните свидетелски показание изиграват важна роля в крайния резултат на делото.


Клането в Кингсмил

През 70-те години в Северна Ирландия се случват редица кървави сблъсъци между протестанти и католици. Чести са случаите, когато хора са буквални изваждани на сила от домовете си, за да бъдат разстреляни. Клането в Кингсмил успява да разгневи много хора, след като член на Ирландската Революционна Армия спира ван с 11 работника и ги екзекутира. За по-малко от минута, дулуто освобождава повече от 136 куршума. Единственият оцелял е Алан Блек, който се събужда в болницата след изваждането на 18 куршума от тялото му.

Индийските семейни войни

През 2006-а година в Индия властват различни касти. Едно от най-бруталните престъпления е сблъсъкът между фамилията Ботмандже (известна като "недосегаемите" в Индия) и работническата класа Кунби. Хората се изморили от командването и просто нахлули в домовете, извели семействата на тираните, първо цялото село ги изнасилило, а след това били убити с мачетета до смърт. Единственият оцелял е Байялал Ботмендже, който прекарал цели две години в опити да получи някаква справедливост. Успял да издейства повече от 8 доживотни присъди, но не и смъртна присъда, както е поискал по-рано. Оцелелият умира тази година от инфаркт и не успява да изпълни финалната си цел. 


Масовите гробове в Тайланд

През май, 2015 година са открити човешки останки в повече от 30 гроба в южен Тайланд. Мястото е било известно като концентрационен лагер и сред останките е бил открит само един оцелял. 28-годишният мъж бил хоспитализиран моментално и след това разказал, че е бил отвлечен от Южен Бангладеш. След като пристига в лагера, похетителите му казват, че трябва да поиска откуп за живота си. Оцелелият разказва, че е бил заедно с още 1000 души. Дни, преди да бъде унищожен лагера, похетителите бягат с няколко души, които трябва да бъдат най-ценните. Останалите били оставени да умрат. 


Историята на Маркъс Лутрел

Маркъс е изпратен заедно със своя отряд на мисия в Афганистан, където трябва да ликвидира ключов лидер на талибаните. Единственият проблем е, че мисията се обърква и целият му отряд е буквално избит, а самият той успява да оцелее след множество огнестрелни рани, скок от високи скали и редица други. В резултат на това е претърпял операция на ръцете, гърба, коляното, таза, прехапал си е езика няколко пъти от болка и цялата му кожа по гърба е взета от краката. До този момент продължава да се възстановява от бактерията, която го е натровила, докато е пил вода от поток близо до себе си. Психологичните проблеми също са изключително сериозни. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!