Къде е Брад Пит сега

Да си вдигнат ръцете всички, които не са страдали от една жена? Онези 3-ма души от редакцията няма да ги закачаме! Драмата, която дълго ще се развихря ще продължава да се развива около историята Бранджелина. След като GQ пуснаха едно кратко интервю с Брад Пит, мнозина започнаха да разбират какво наистина може да причини една жена в края на дълготрайната връзка. Какво прави Брад? Той описа себе си като "53-годишен човек, баща и бивш съпруг, разбиващ се в средата на разплитащия се живот, опитвайки се да открие начин да оправи всичко". 

Брад Пит прави това, което всички самотни мъже (възпети в песента на Pooh) правят - съществуват. Обитава празната къща с пърдящ булдог за компания, събира се с приятели, занимава се с нови хобита и практически се опитва да прави това, което всеки би правил - да избяга от демоните, заключени в спомени. И защо става така? Нито една раздяла не е като по филмите, никой не успява да стане и да мине през половината барове или стриптизьорки, пък и на средата на бул "Мария Луиза" вече ще сте с гарантиран сифилис. 

Според проучване на "Самаряни", мъжете на тази възраст (около 50-те) са склонни да попадат в толкова дълбоки дупки и травми, че просто няма сила, която да им помогне. Те попадат под ударите на две поколения - между строгия и тих баща, както и модерния свят. От 70-те години на миналия век до 2000-а, процентът разводи е бил библейски. И докато всички са страдали, мъжете отнасят всички куршими и стават живия щит. Причината е, че на средна възраст всички даваме ръкавиците, имаме жените си за емоционалната подкрепа и запълването на онази празнина. И като добавим факта, че жените са много по-добри в поддържането на приятелски отношения извън връзките. Практически, всички имаме само една патерица и когато ни я отнемат, просто падаме. И понеже егото също страда, бързо започваме да търсим упойка в алкохола и всички други опиати, които можем да открием. 

Излишно е да казваме, че е трудно да жалим Брад Пит, след като съвсем спокойно ще може да се изправи на крака или да потърси помощ - банковата му сметка е достатъчна гаранция за всичко това. Какво правят останалите грешници? Драпат, като котки и се опитват да форматират диска със спомени на една не толкова сладка авантюра. И Аристотел е установил, че именно болката е единственият начин за научаването на уроците - колко пъти ще се опариш на котлона, след като знаеш ефекта? 

Положителното в цялата история (определено има такова) е, че най-накрая ще има хора, които ще се фокусират върху този проблем. Защото всеки от нас е отгледан с най-главната мантра "Мъжете не правят така!" И по тази причина стискаме зъби, казваме, че червата са ни пояса и така, докато не стигнем до абсолютния си крах. Пък и не ни трябва Брад Пит, за да познаваме това чувство, нали? Нека не забравяме какво казваше и Ицо от "Източни пиеси":

"Изнервен съм много, бързо-бавно, напред-назад, нагоре-надолу, отвсякъде! Според мене, направо съм долу, легнал, паднал, размазан! Имам сила, ама на какво да се облегна? Не ми трябва бастун, трябва ми някаква истина, на която да повярвам!"

И това правим, господа. Търсим истината. Понякога я издирваме в чашите, друг път се заравяме в книгите, ходим по пътеките на едни други хора, спестявайки нашето време, за да погледнем в техния опит. Едно е сигурно и това ще мине, както за холивудския актьор, така и за вас. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!