Как 50 лв. стават на 1200 лв.? Следващият български Джордж Сорос?

Възможно ли е минимална инвестиция от 50 лв. да се умножи до реалната сума от 1200 лв. и то за две седмици? Да, това се случи вижте как!

Пазарите в последно време бяха силно раздвижени от икономическите новини и от решенията на централните банки. Швейцарската банка изненада и хвана неподготвени инвестиционните брокери, трейдърите и инвеститорите. Сътресенията, които настъпиха в последствие се оказаха като предизвикателство за устойчивостта на финансовите посредници и за стратегиите на техните клиенти. Много от сметките на форекс участниците бяха попарени и занулени, заради силната волатилност на пазарите.

Другата новина, която също оказа въздействие върху пазарите, но не със същата мощ и турболентност както при швейцарския франк, бе новината на ЕЦБ за стартирането на количествени облекчения и печатането на повече от 1 трилион евро за следващата година и половина. Решението на Драги на 22.01.2015 бе изненадващо за някои и прогнозирано от други, но величината на програмата е наистина доста впечатляваща. Това определено се отрази и ще се отразява на еврото през следващите 18 месеца.

И все пак има и щастливци от развитието на тези събития, които могат да се похвалят с леснотата на изкараните средства и с бързината на увеличение на авоарите по сметката си. Супер трейдърите и техните стратегии говорят сами по себе си с увеличение от 60 пъти на инвестираните средства или 2000% ръст на депозирания капитал.

Можете да се запознаете и с феноменалния успех на Димитър Димитров, а сега 19-годишния Валентин Антонов може да се похвали с почти 2000% увеличение на средствата си. Той е търгувал основно с валутната двойка EUR/JPY:

“Здравейте искам първо да Ви кажа че съм брутален. В началото на месеца депозирах 50 лева в сметката и за петнадесет дни направих 2662% печалба. ДА! ДВЕ ХИЛЯДИ. Извинявайте за езика, но съм развълнуван от резултата. А и съм на 19. Другото е, че искам да Ви похваля. При основните Ви конкуренти тук на българския пазар има минимална сума за депозит, когато си захранваш сметката. Докато при Вас дори смотаняци като мен могат да си захранят с 20, 50 лева - колкото сметнат за необходимо. Затова и работя с Вас. Надявам се да продължите да сте толкова точни.”

Как е възможно това?

Благодарение на маржин търговията обикновените хора, които не разполагат с големи суми могат да участват на финансовите пазари.

Същността на маржин търговията (или както се нарича още търговия с кредитно рамо - leverage) се състои в това, че брокер-дилърските компании предоставят на своите клиенти целеви кредит за търговия. Примерно на Forex пазара, където дневните колебания обикновено са от порядъка на 1-2%, размерът на кредита може да бъде 100, 200 или до 500 пъти по-голям от вложената сума.
Кредитно рамо/ ливъридж – коефициент, определящ максималното съотношение между обема на сключената на пазара сделка и средствата на клиента по неговата сметка.

Брокерът е гарант на сделките, които сключват неговите клиенти. Заложената сума, с която участват трейдърите, е сто пъти по-малка (при кредитно рамо 1/100) от стойността на реалната сделка. Клиринговата къща следи непрекъснато за необходимите наличности по сметките на Брокера, а Брокера от своя страна прихваща (блокира) определени средства от сметката на Трейдъра (т. нар. Гаранционна сума или маржин).

Ако сделката е успешна, то по сметката на Трейдъра се натрупва печалба, която се пресмята автоматично, ако сделката е губеща, то сумата по сметката започва да намалява. Ако средствата по сметката намалеят до 30% от залога (маржина), то брокерът затваря автоматично тази позиция (margin call), защото в противен случай при резки изменения на пазара може да се стигне до отрицателно салдо, което е недопустимо, тъй като Клиринговата къща ще санкционира Брокера.

Ако индивидуалният участник сключи сделка на стойност 100 000 USD (1 лот), Брокерът блокира 1% от тази сума, а останалите до 100 000 предоставя като кредит и качва поръчката за изпълнение през Клиринговата къща. Ако резултатът от сделката е нарастване с 1% (покачване на валутния курс с около 100 пипса), това означава печалба от 1000 USD. Тази печалба, от гледна точка на трейдъра, представлява 100% възвръщаемост на вложения капитал.

Кой ще бъде следващият Дж. Сорос? Да, не всеки печели и форекс търговията е начинание, свързано с високи рискове, но с Адмирал Маркетс няма невъзможни неща! Станете и Вие част от новата генерация Супер трейдъри на финансовите пазари!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
спике
18 февруари 2015 | 05:09

Много зле! !!! Не ви утива това нещо

KRAI
17 февруари 2015 | 11:54

I AZ VECHE NQMA DA VLIZAM TUK :x TWA E PODIGRAVKA

Разочарован
16 февруари 2015 | 19:28

Кой си мислите, че ще се хване на тази тъпотия, доста несериозно направо пълна излагация! Този сайт е пълен провал!

tapanari
15 февруари 2015 | 08:17

statiqta zapo4na obeshtavashto i zvucheshe kato li4na istoriq a vie tapaci ste si q izmislili i preobrazili v tapa poshla reklama na sait. za kolko go napravihte za 200 leva li za kolko si prodadohte marshavite zadnici be . spiram da otvarqm tozi sait zashtoto se uverqvam 4e ve4e nqma kakvo da se pro4ete tuk . to ako imate dovdobra statiq shte sttste q kopirali

Печели Пари
14 февруари 2015 | 19:26

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 15 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ С 57000 ПОСЕЩЕНИЯ НА РАЗЛИЧНИТЕ МУ СТРАНИЦИ---->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g

franceff
14 февруари 2015 | 05:30

Вече и с това ли започнахте...То ясно, че сериозните новини тук са рядкост...яко ми е да гледам голите ви мадами тука, ама ае малко по-сериозно, а? Не си продавайте името и не рекламирайте тия лайнари.

Xaxa
14 февруари 2015 | 00:28

Skrita reklama :D

Милионера
13 февруари 2015 | 15:56

:-) Платена публикацийка ...