Как би звучало отвореното писмо до бившата

Раздялата е едно от най-важните изживявания в една връзка, защото и тя е гарантирана заедно със смъртта и данъците. Колкото и силна да бъде една любов, рано или късно ще си отиде, дори и да запазите същата адресна регистрация. Подозираме, че децата изиграват известна роля в цялото приключение, което се изразява най-често като средство за задържането на партньора. И докато мнозина търсят начин, за да преживеят цялата раздяла, ние решихме да обърнем внимание на хората, които винаги имат какво да кажат относно разделите и останалите житейски проблеми, които идват след това - кучето не може да се раздели на две. Именно тогава започват драмите, обвиненията и изтъкването на провалените обещания, които най-често са изразени в липсата на нови приключения, статусът ви на вещ като дивана и още много други. Практически сме сигурни, че никой не желае да прекарва времето си в подобен малък ад, но дори и Кобилкина не разказва за ужасът от сбъдването на всички мечти. Като група мъже, които отчаяно се опитват да открият мъдростите на вековете в някои забравени книги и мъдрости на Паулу Коелю, решихме да напишем едно отворено писмо за всички онези бивши прелести, които някога са покорявали мъжкото сърце (нашето и на всеки други читател). Ще се опитаме да пропуснем мъжките сълзи, защото Шолохов отдавна е показал, че те са безценни, а и нека не забравяме, че повечето от нас са вадели зъб без упойка и трудно биха страдали за евентуалната загуба. Ето как би изглеждало нещо подобно, ако всички бяхме достатъчно искрени, за да го напишем. Добрата новина е, че интернет е специално място, което винаги ще пази нашата анонимност, докато не разберете, че ние сме хуманоид, който работи с Windows 95. 

Скъпа бившо,

Трудно е да напишем това писмо, след като знаем, че си някъде там и със сигурност се наслаждаваш на свободията, която най-накрая си получила. Благодарни сме, че ни изостави и ни показа колко неблагодарни можем да бъдем за всичко, което някога си сторила за нас. Мъжете сме свине, знаем това и изобщо няма да се оправдаваме. Свикнали сме да бъдем и виновни за всичко, включително месечният ти цикъл, където дори нямахме власт. Благодарни сме, че успяхме да избягаме от оковите и ограниченията, които винаги налагаше, за да може поне един от нас да бъде спокоен. Радваме се, че беше по-добра от Хари Худини, докато прави фокуси с карти, защото така успяхме да разберем колко е важно да гледаме другаде, когато илюзията се вдигне. Механикът на колата, която толкова много мразеше, казваше, че когато оправят жената и колата, мъжът не трябва да гледа. 

Успяхме да отбием всяка агресия, която се изсипа върху нас, пропуснахме излизанията с общи приятели, които се оказаха твоите приятели и на финала установихме, че можем да живеем по-спокойно, вместо да се опитваме да изживяваме драмите. Осъзнахме, че няма да участваме в раздялата, която трябваше да бъде по твой сценарий "Да се гушнем, да поплачем и да се разделим, осъзнавайки, че не сме един за друг". Вместо това успяхме да си кажем какви чудовища сме и какви неблагодарници можем да бъдем, защото така и не сме оценили какво точно си направила за нас. Днес най-накрая осъзнахме, че сме го оценили, защото след дълго време на финансови супер нови в портфейла си, най-накрая можехме да се усмихнем, защото краят на месеца не е толкова жесток дори и след плащането на всички глоби. 

Спряхме да си припомняме всички обиди, които каза и осъзнахме, че сме спечелили много повече. Най-вероятно се досещаш, че сега имаме повече време, пари и възможност за флиртове. Сега можем да излезем спокойно и да бъдем себе си, както и да не се притесняваме, че някой ще фучи като радио "Северозапад", когато се приберем у дома. Повече няма да се налага да спестявам за ново турбо и гориво, както и да мисля с какво ще се платят сметките, след като някой пак е решил, че има нужда от ново палто или обувки. Сериозно, колко чифта са достатъчни на една жена? 

Вече имаме достатъчно време за залата, за любимите си филми и сериали, както и за книгите, които смяташе, че са твърде сексистки. Вече не вярваме в проклятието ти, че ще умрем сами пред телевизора, докато не се запалим с догарящата цигара или не  прекалим с бирата. М-да, има моменти, когато си мислим за теб, но те минават бързо, защото си се постарала да елиминираш всякакви шансове за завръщането обратно, а и нека не забравяме за интимните кадри. Не сме злобни същества, а просто сме реалисти, които знаят, че сте били най-добре с нас, а не със следващия. Едно доказателство може да е фактът, че ние останахме във форма, докато вие не спирате да изразявате любовта си към бързата закуска. 

Това не означава, че не сме благодарни. Все пак успяхте да запознаете с цяла нова вселена от изживявания, както и с много тънки кулинарни похвати, за които не сме подозирали. Ти ни научи да правим мусака, както и да бъдем по-толератни, когато бъдеш обладана от Сатаната в следващите пет дена. Със сигурност не таим лоши чувства, въпреки факта, че:

1. Ни изневери

2. Отегчи се от нас

3. Разбра, че не притежаваме Calibrata на Пешо. 

Благодарим ти, че ни остави и ни позволи да си припомним какво точно е щастието - индивидуално състояние на мъжкия дух.

С най-добри пожелания:

Всеки зарязан амиго

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Отговор на бившата
23 септември 2015 | 21:53

Скъпи бивш, няма защо да ми благодариш, удоволствието е изцяло мое. Радвам се, че имаш повече време, пари и възможност за флиртове. Така отпада нуждата да ти изневерявам и мога спокойно да се радвам на хубав секс всяка сутрин със сегашния ми, докато ти си търсиш по баровете удовлетворяване на нуждите два пъти месечно.Радвам се, че си си припомнил какво е шастието-индивидуално състояние на мъжкия дух. Така отпадат задълженията към теб на неродените ти деца, ще можеш щастливо да спестяваш за хоспис, където свършват дните на старците с деменция. Радвам се, че можеш вече сам да си готвиш мусака, която ще хапваш, докато си гледаш сам и необезпокояван любимите сериали. Радвам се, че си във форма-така ще можеш с гордост да качваш селфита в социалната мрежа и да събираш овации.Радвам се, че отпаднаха всички въпроси и отговори за нас двамата. Както казах, удоволствието е изцяло мое.

23 септември 2015 | 20:45

Текат им лигите по някоя путка с дълги крака и после се тюхкат, че нямала глава. Ами гледайте главата бе, лицемери!

kolxo
23 септември 2015 | 18:49

Ако си бил достатъчно тъп да се вържеш на подобна вещица, защо си мислиш, че имаш право да се оплакваш? Сам си си виновен. Нормалните хора си намират нормални жени и са относително щастливи.

23 септември 2015 | 16:08

отивай да ревеш в кифленските сайтове

23 септември 2015 | 16:05

И кво? Никой не те кара на сила да четеш...

23 септември 2015 | 15:18

Все едно чета разговор на група зарязани недоволни тийнейджърки. Колко унизително.

p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g
23 септември 2015 | 14:23

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 17 САЙТОВЕ (НАЧАЛНАТА СТРАНИЦА Е ОБНОВЕНА) САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ------------------>p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g