Как да предпазиш детето от затъпяване

Септември е месец на следващия рунд между ученици и учители. Прекланяме глава пред смелите хора, които се опитват да налеят нещо в главите на младите. Най-използваният уред остава фунията, но сивото вещество се отхвърля по-често от подрастващото поколение като "тотална глупост", "не ме интересува" и много други. Ако върнеш лентата назад, ще си спомниш моментите на тотална учебна диктатура, ограничения и дори липса на избор - слушаш Лили Иванова или отиваш в ТВУ. Запознай се с твоето бъдеще. За жалост, то не е изобщо светло. 

Ако имаш удоволствието да се возиш в градски транспорт, ще срещнеш младото "будно" поколение, което се вълнува само от важните неща в живота: секс, алкохол, цигари и още секс. Не можеш да очакваш повече, когато учебната година започва с Андрея и Валери Божинов. Нищо лично, те са се реализира перфектно в своята среда, но едва ли са примера за подражание, който искаш да има твоето дете. Свободата се превърна в свободия, а тя носи много отрови със себе си. Ако искаш да дадеш шанс на младото поколение, раздели го с тези гадове! 

1. Телевизия

Някога влизаше в графата на изкуствата, а днес се превърна нереално риалити. Гледаш платени репортажи, нацупени хора, нереални герои в реални ситуации и още много други. Ти разполагаш с критична мисъл, но малкият човек, който прекарва по няколко часа на ден е обрекъл мозъка си на бавно и мъчително пържене. Събери голямата черна кутия от хола и я изхвърли на боклука с всички брадъри, систъри, транссексуални бози и много други. Тази емоционална отрова трябва да се контролира. 

2. Чалга

Подтисканите хора имаха нужда от свобода и изразяване - така се роди чалгата. Дойде с големи цици, оформен задник и джуки. Хвърлянето на салфетки се роди по-късно. И въпреки натрапчивия и простеещ текст, пискливата музика и пещерните викове, чалгата се копира по-успешно от китаец в родилното. Нещата прекаляват, когато ученици танцуват в общината на музика от Азис, малко момче влиза в ролята на отчаяната лирическа героиня от поп-фолк фит и почти всяка 12-годишна девойка вярва, че е звезда. 

3. Интернет

Спокойно, не сме Северна Корея. Интернетът може да бъде достатъчно полезен, когато се използва по предназначение. В противен случай ще гледаш тонове порно и още порно. Да не забравяме, че тук се крият и много "приятели" на подрастващите, които не искат нещо повече от секс. В това отношение е хубаво да се посъветваш с правилните лица, когато стане въпрос за ограничения. 

4. Телефоните

За някои бяха нещо с шайба и черен оплетен кабел, а за други е устройство, с което да заглушим околната среда. Ако искаш детето ти да има акъл в главата, а не толкова самочувствие, купи евтин и обикновен телефон, който не разполага с ядосаните птици. Телефоните са най-доброто оправдание за оценките в бележника. Ако изпращаш детето с iPhone на училище, по-добре го записвай веднага в McDonalds и не му губи времето. 

5. Спорт

Нещо, което не се яде, а те кара да се потиш. Доказано е, че подрастващите имат по-добри организационни умения и подреждат приоритетите си правилно, когато спортуват. Спортът изгражда характер и не разглезва малкия сополанко, който мрънка всеки ден за още храна или го мързи да гледа. Разбери любимото му хоби и действай. При всички положения е сигурно, че няма да изгуби.

6. Внимание

Добрият родител никога не носи проблемите от работа у дома си. Въпреки това виждаш жени, които смело налагат децата си. Знаем, че искаш да им отвинтиш главите, но не можеш. Ако не искаш да се превръщаш в тези, обръщай внимание на детето си, за да не му обръщат други. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
фото редактор
23 септември 2013 | 10:07

photo-edit.vpramatarov.eu - Сайтът Фото Редактор Ви предоставя възможност да редактирате вашите любими снимки, без да трябва да имате знания или умения по сложни програми като Photoshop, Corel Draw или GIMP!

noone
21 септември 2013 | 12:59

добра статия!