Как да я отрежеш внимателно

Бъди честен

 

Честността, естествено, е на първо място. Когато съседът те пита колко вдигаш от лежанка, са позволени всякакви фантастични отговори, но тук трябва да си много внимателен. Тя те гледа с големи насълзени очи и ти трябва да си искрен. Е, не прекалявай с честността - не бъди гадняр.

 

Не обвинявай

 

Много е лесно да й кажеш, че тя си е виновна и да използваш типично женски фрази като „Ти не ме разбираше", „Аз се опитвах да ти подскажа къде е проблемът" и т.н. Недей. Случилото се - случило, просто й изясни обстоятелствата, без да викаш. Знаем, че това може да е доста трудно, но си заслужава.

 

Бъди съпричастен

 

Остави я да си поплаче на рамото ти, без да мрънкаш „Какво си се разциврила сега, ма?!". Възможно е наистина раздялата да я наранява, но бъди готов и за другото - тя просто може да каже, че и тя си е мислила да пробвате поотделно поне временно. И в никакъв случай недей да се разнежваш и ти.

 

Избегни скандала

 

Ако започне да ти се кара, да плаче и да те обвинява, запази самообладание. Ако й се развикаш в отговор, ще стане по-неприятно и за двамата. Остави я тя да бъде емоционалната, а ти кимай и изобщо го раздай по-мъжки.

 

Бъди готов да прекратиш речта си

 

Щом сте били заедно, надали я смяташ за особено глупава и е доста възможно докато ти започваш от далече, тя да се досети и да те прекъсне - я с рев, я с крясъци. Тогава няма смисъл да продължаваш с предварително намислените думи.

 

Внимавай с „Ще си останем приятели"

 

Защо ли? Ами тя може да не иска. Може да й е трудно да ти вижда мутрата прекалено често, защото: А) си я наранил извънредно много; Б) все още има чувства към теб. Не настоявай да поддържате каквито и да било контакти и остави нещата на времето.

 

Запази дистанция

 

Колкото и да си съпричастен, не забравяй да бъдеш категоричен. Все пак ти късаш с нея и трябва да си силният. Дай й време да си помисли за вече приключилата връзка и да си направи изводи. Не отрязвай съвсем комуникацията помежду ви, само внимавай да не й дадеш фалшива надежда и да започне да ти звъни в 2 през нощта - няма да е приятно за никоя от страните.

 

По Askmen.com

 

Виж още: Най-лошите начини да я зарежеш

 

Още по темата

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!